Nu ook politieschandaal in Brussel: agenten beroven onschuldige chauffeurs

Er loopt een onderzoek naar twee Brusselse agenten omdat ze tijdens patrouilles buitenlandse chauffeurs aan de kant zetten en beroofden. Twee slachtoffers dienden een klacht in. De inspecteurs zijn aangehouden en zitten in de cel.

De twee inspecteurs van 24 en 26 jaar werken voor de interventiedienst en hielden - onder meer op de Brusselse Ring - auto's met Roemeense en Poolse nummerplaten tegen voor een controle. Ze hadden het op buitenlanders gemunt omdat ze dachten dat die geen klacht zouden indienen. Eén man - tegengehouden op de Ring in Vilvoorde - deed dat wel. Hij was in december vorig jaar aan de kant gezet, gefouilleerd en beroofd van zijn bezittingen. Tien dagen later volgde een gelijkaardige klacht. Beide slachtoffers waren in totaal 5.300 euro kwijt.

Het parket van Halle-Vilvoorde is een onderzoek gestart. De onderzoeksrechter heeft hen aangehouden op verdenking van 'vereniging van misdadigers' en diefstal met geweld, met de verzwarende omstandigheid dat ze dit deden als openbaar ambtenaar.

Het hele verhaal leest u in HLN Plus, onze zone exclusief voor abonnees. Proef nu 5 weken voor 1 euro.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels