Nu ook nieuwjaarsbaby geboren langs kant van weg

Mama Tessa, papa Jonathan en dochter Norah stellen het gelukkig allemaal goed.
Dieter Nijs Mama Tessa, papa Jonathan en dochter Norah stellen het gelukkig allemaal goed.
In de nacht van oud op nieuw is er weer een kindje geboren langs de kant van de weg. De ouders waren op weg naar het ziekenhuis, maar dochtertje Norah was hen te snel af.

"Rond 2.30 uur 's nachts werd ik wakker: de weeën waren begonnen", vertelt mama Tessa Vercammen (26) uit Vilvoorde. "Ik wilde graag in het UZ Jette bevallen (zo'n 10 kilometer verderop, red.), omdat ik daar aan de balie werk. Dus we zijn vlug vertrokken naar daar." Vader Jonathan De Boer (30) belde meteen zijn moeder op, die op dochtertje Ella (1 jaar en 9 maanden) kwam passen. Enkele minuten later kon het koppel vertrekken.

Luttele ogenblikken later was het al raak: Tessa voelde het hoofdje van de baby al komen en de kraamkliniek was nog vér weg. "Even heb ik overwogen om toch maar naar het ziekenhuis in Vilvoorde te gaan, maar op dat moment zou me dat al bijna evenveel tijd gekost hebben", zegt Jonathan. "Gelukkig zag ik plots een ambulance opduiken. Ik ben met mijn lichten beginnen te fikkeren en kon uiteindelijk langs die wagen stilstaan aan de verkeerslichten. Ik legde de brandweermannen uit dat mijn vrouw aan het bevallen was, maar ze zeiden dat ze me niet konden helpen en dat ik maar beter doorreed naar het UZ."

Zo ver is het koppel niet geraakt. Op aangeven van zijn partner verliet papa Jonathan de Ring en zette zijn auto aan de kant van de weg,
waar de baby bijzonder vlot ter wereld kwam. "Het meisje begon gelukkig metéén te wenen", vertelt mama Tessa opgelucht. "We zijn daarna meteen doorgereden naar het ziekenhuis. Daar bleek dat we allebei in goede gezondheid verkeerden." Norah, die was uitgerekend voor 30 december, meet 50 cm en weegt 3,460 kilogram.

De brandweer van Vilvoorde zegt geen weet te hebben van het voorval. "Onze ambulanciers hebben altijd het nodige materiaal bij zich om te assisteren bij bevallingen. Hoogstwaarschijnlijk ging het
om een privéziekenwagen. Die zijn minder goed uitgerust." Op 27 december kwam er op de pechtstrook van de E34 ter hoogte van Eeklo ook al een kindje ter wereld.