Nu is het aan korpschef om islamofobe Brusselse hoofdinspecteur gepast te straffen

Illustratiebeeld.
Photonews Illustratiebeeld.
Het onderzoek naar een hoofdinspecteur van de politie Brussel West die op zijn Facebookpagina een aantal islamvijandige en gewelddadige posts zou geplaatst hebben, is afgerond. Het dossier werd overgemaakt aan de korpschef, die de nodige maatregelen zal treffen. Dat meldt commissaris Johan Berckmans.

De hoofdinspecteur is verantwoordelijk voor de veiligheid van het openbaar vervoer in de gemeenten Sint-Jans-Molenbeek, Jette, Ganshoren en Koekelberg en zou de voorbije jaren verschillende duidelijk islamvijandige en gewelddadige berichten geplaatst hebben. Zo is er sprake van een collage gebaseerd op een Decathlon-reclame waarin, onder het motto 'Spéciale migration', kogelhulzen afgebeeld staan. Ook is er sinds eind 2016 een gruwelijk filmpje te zien van een aanslag die toont "wat er gebeurt met de vijanden van Israël".

"Er werd onmiddellijk proces-verbaal opgesteld voor discriminatie en overgemaakt aan het Brusselse parket, dat het dossier zonder gevolg klasseerde", zegt commissaris Berckmans. "De Dienst Individuele Onderzoeken van de zone heeft een onderzoek opgestart. Dit onderzoek werd afgerond en overgemaakt aan de korpschef, die de nodige maatregelen zal treffen."

De woordvoerder benadrukt ook nog dat geen enkele vorm van discriminatie en racisme binnen het korps geduld wordt en ook steeds de nodige maatregelen getroffen worden ingeval van grensoverschrijdende uitlatingen en gedragingen.

Decathlon heeft deze reclame snel laten verwijderen na negatieve reacties.
rv Decathlon heeft deze reclame snel laten verwijderen na negatieve reacties.11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Olivier Magnus

  Deze inspecteur zit middenin de dagdagelijkse Brusselse realiteit. Men zou zich moeten afvragen hoe het komt dat deze man islamofoob werd. Ik denk dat hij daar goede redenen voor had, wetende dat er zelfs infiltranten in het politiekorps zaten/zijn die belangrijke info deelden met terroristen.

 • Hendrik Goris

  Islamofoob?Betekent gewoon dat men bang is van de islam. Gewoon de waarheid zeggen over deze religie van het zwaard wordt straks ook al "haat verspreiden".

 • Cram Laev

  de waarheid kwetst sommigen

 • pascal devillé

  Hoe kan kritiek op een gedachtengoed dat mensen per definitie opdeelt in goeden en slechten als iets negatief beschouwd worden.Dat zou dan willen zeggen dat men ook het duits gedachtengoed van de jaren 30 wat betreft de joden niet zou mogen bekritizeren.

 • dirk vanderaa

  Moest alles hier in verhouding staan, dan zou de hoofdinspecteur enerzijds een lichte disciplinaire straf krijgen en zou Molenbeek anderzijds er al lang als een spookgemeente uitzien gezien praktisch elke inwoner van allochtone afkomst er een straf zou moeten uitzitten.