Nu al 99 auto's getakeld in Antwerpen voor start Ronde van Vlaanderen

Archiefbeeld.
Marc Schoeters Archiefbeeld.
De Antwerpse lokale politie is vandaag begonnen met het wegtakelen van voertuigen die zich ondanks de ingegane parkeerverboden nog in de startzone van de Ronde van Vlaanderen bevinden. Op het noordelijke deel van de Gedempte Zuiderdokken, een enorme gratis openluchtparking, geldt er al sinds middernacht een parkeerverbod, maar stonden er op dat moment toch nog 99 voertuigen. 54 van hen werden weggesleept op kosten van de eigenaar omdat die het verbod negeerde, de overige 45 op kosten van de politie.

Vanaf 18 uur wordt ook de rest van de Gedempte Zuiderdokken vrijgemaakt van auto's. Dat geldt ook voor de Scheldekaaien (Ernest Van Dijckkaai, Jordaenskaai en Orteliuskaai en de parking achter de waterkeringsmuur tussen de busparking en de Fortuinstraat) en de noordelijke zijde van de Brouwersvliet, Oude Leeuwenrui en Ankerrui. Om middernacht gaat ook aan het Steenplein een parkeerverbod in. Morgen volgen om 18 uur nog de Plantinkaai en de Sint-Michielskaai.

Ook het openbaar vervoer past de dienstregeling aan vanwege de start van de Ronde van Vlaanderen in Antwerpen. Tram 4 gaat nog tot zondag van de Groenplaats richting Hoboken via een omleiding langs de Huidevetterstraat, Lange Gasthuisstraat en Amerikalei. Tram 7 wordt alleen morgen en zondag ingekort tot Sint-Pietersvliet. Bus 30 volgt morgen en zondag een omleiding op het Zuid en bus 36 blijft dan op Linkeroever in plaats van naar de Rooseveltplaats te rijden.

Wie naar de start van de Ronde wil gaan kijken, kiest volgens de stad best voor de fiets of het openbaar vervoer of komt te voet. Van buiten de stad kan je met de trein tot Antwerpen-Centraal reizen, de waterbus op de Schelde nemen of je wagen achterlaten op een park-and-ride en vervolgens de tram of Velo nemen.

De Gedempte Zuiderdokken.
laenen De Gedempte Zuiderdokken.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Dirk DE Bakker

    Het word stilaan tijd zulke evenementen niet meer te organiseren in antwerpen of waar ook in een stad, de mensen kunnen nu al niet meer bewegen maar voor da koerske moet alles wijken!!!

  • Leonarda Van Opbroecke

    Zondag begint de Ronde en vandaag vrijdag mag je al niet meer parkeren en wordt er getakeld. Best goede advocaat nemen en worden de takelkosten terug betaald. Takelen mag enkel als je een belemmering vormt. Dus vandaag belemmer je niets wat zondag nog moet komen. Een boete mag wel wegens het negeren van het parkeerverbod.