NSPV-topman Gert Cockx vrij onder voorwaarden

Gert Cockx.
PHOTO_NEWS Gert Cockx.
De kamer van inbeschuldigingstelling in Antwerpen heeft vandaag beslist om Gert Cockx (50), voorzitter van politievakbond NSPV, vrij te laten onder voorwaarden. Zo mag hij gedurende drie maanden geen syndicale activiteiten uitvoeren én mag hij ook geen contact hebben met zijn echtgenote.

Gert Cockx werd op 2 juni aangehouden op verdenking van misbruik van vennootschapsgoederen en passieve private omkoping. Hij zou samen met zijn echtgenote geld van de vakbond gebruikt hebben voor privédoeleinden. De raadkamer in Mechelen had zijn aanhouding bevestigd, maar de vakbondsman was daartegen in beroep gegaan.

Geen contact met echtgenote
De kamer van inbeschuldigingstelling besliste vandaag om hem vrij te laten, maar koppelde daar wel de nodige voorwaarden aan. Zo mag hij gedurende drie maanden geen syndicale activiteiten uitvoeren én mag hij geen contact hebben met zijn vrouw om collusiegevaar tegen te gaan. Zij is een medeverdachte in het dossier en zat ook enkele dagen in voorhechtenis.

Cockx betwist volgens zijn advocaat Eric Pringuet alle tenlasteleggingen met klem: zijn echtgenote werd niet te veel betaald voor de door haar geleverde diensten, zoals het ontwerpen van het nieuwe NSPV-logo, en er is ook geen vakbondsgeld in hun zakken verdwenen. Het onderzoek wordt intussen gewoon verder gezet.