Nordin Benallal uitgeleverd aan ons land

Nordin Benallal
UNKNOWN Nordin Benallal
De Belgische ontsnappingskoning Nordin Benallal is aan België uitgeleverd door Nederland, waar hij sinds 2007 een straf uitzat wegens een inbraak na zijn ontsnapping uit de gevangenis van Itter. Dat heeft het parket van Nijvel gemeld. In welke gevangenis de ontsnappingskoning zal terechtkomen, werd niet vrijgegeven.

Bij de ontsnapping van Benallal uit de gevangenis van Itter hadden zijn handlangers personeel van een particulier helikopterbedrijf gegijzeld en een piloot gedwongen met hen naar de gevangenis te vliegen. Bedoeling was om Benallal met de helikopter te bevrijden. Eenmaal op de binnenplaats van de gevangenis gingen er echter enkele gedetineerden aan het lichte toestel hangen, waardoor dit neerstortte. De bevrijders van Benallal zagen kans hem te voorzien van een kalasjnikov, waarmee hij zich te voet alsnog een weg naar buiten wist te banen. Daar stond een gestolen vluchtauto op hem te wachten.
 
Na de ontsnapping uit Itter vluchtten Benallal en zijn kompaan naar Nederland. Omdat ze vervoer nodig hadden, beroofden ze een motorzaak. Benallal bedreigde een medewerker van de winkel met een pistool. Hij gaf de man enkele klappen met het wapen. Hij werd voor deze feiten in Nederland veroordeeld.
 
Nu hij zijn straf in Nederland heeft uitgezeten, kon Benallal aan België uitgeleverd worden. Benallal moet in ons land nog een straf uitzitten van 27 jaar voor eerdere veroordelingen. Het Belgische gerecht wil hem ook berechten voor zijn uitbraak. (belga/kve)