Noorse burgemeester overvallen en in wagen geduwd in Brussel

Archiefbeeld van de Brusselse voetgangerszone.
BELGA Archiefbeeld van de Brusselse voetgangerszone.
Een burgemeester van een Noorse gemeente is woensdagnacht het slachtoffer geworden van een overval in het centrum van Brussel. Dat meldt La Dernière Heure en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket. De overvallers probeerden hem te dwingen geld af te halen maar de man kon ontsnappen. Van de daders ontbreekt voorlopig elk spoor.

Alf Erik Andersen, burgemeester van het Noorse Mandal, was samen met enkele collega's in Brussel voor een seminarie. Woensdagavond ging hij op cafébezoek in het centrum maar toen liep het fout. Rond 2 uur 's nachts werd hij door verschillende mannen overvallen en in een wagen geduwd. De overvallers namen hem mee naar een geldautomaat en probeerden hem daar te dwingen geld af te halen maar de burgemeester kon ontsnappen.

De burgemeester diende klacht in bij de politie en het Brusselse parket heeft een onderzoek geopend.

"We proberen nu via camerabeelden te weten te komen waar de feiten zich juist hebben afgespeeld, want dat kon de man niet vertellen", zegt Brussels parketwoordvoerder Denis Goeman. "Voorlopig is er nog niemand opgepakt."
46 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Paul Jansen

  Als het donker is kun je niet meer buitenkomen... het is super erg gesteld.

 • Paul De Clercq

  Brussel is door socialistisch beleid een hell hole geworden

 • Rushmore Peetermans

  Mooi zo , het moet niet altijd een gewone werkmens zijn!

 • Erwin De Meyer

  Als de politieke wil er niet is om dit eens goed aan te pakken zal er niets veranderen. De politie doet zijn best maar ze staan alleen.

 • Cor Dierckx

  Een stad die vogelvrij is!