Nooit zo veel BOB-controles, nooit zo weinig dronken bestuurders

photo_news
De BOB-campagne breekt records. Nooit werden er zo veel controles afgenomen als in de voorbije eindejaarsactie, tussen 25 november en 31 januari. Politieagenten lieten 450.903 bestuurders blazen, van wie er 10.205 gedronken hadden - amper 2,26%. Dat is dan weer een diepterecord.

In 2002 blies nog 1 op de 10 gecontroleerde chauffeurs ­positief, nu dus nog maar 1 op de 50. Al is daar wel een kanttekening bij te plaatsen: meer dan de helft van de tests werd overdag op week­dagen afgenomen. 's Nachts  - ­zowel tijdens de week als in het weekend - blazen nochtans bijna 5 keer zoveel bestuurders positief.

Lees het hele verhaal in onze Pluszone, exclusief voor abonnees. Proef nu vier weken voor maar 1 euro!
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Anonymous

  Is normaal , ik zit in't buitenland !

 • daan aerts

  Er word nog meer gedronken maar de mensen zijn vele slimmer geworden

 • Anonymous

  Kunnen ze zich niet bezig houden met het echte problemen, of zijn die studentjes en poppemiekes daar niet bekwaam voor?

 • Bart Van der Stappen

  mss kunnen ze hun eindelijk eens bezighouden met al de andere regels in de wegcode. Dan zal het eens beteren. En alle volle lijnen eens weghalen niemand trekt zich er toch iets van aan.

 • Geert Heylen

  De eigen bevolking pesten.Diegene die al de rekeningen en lonen betalen van al dat blauw. Er zijn geen grotere problemen of gevaren op te lossen in Belgistan zeker? (Zielig landje)