Nog zeker een week verkeersproblemen op A201 door grondverzakking Diegem

Lukas
Door de grondverzakking in Diegem zal er nog minstens week lang hinder zijn voor het verkeer op de A201 richting Zaventem. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer. Omdat het probleem zich stelt bij het verlaten van Brussel, zal de verkeershinder wellicht vooral tijdens de avondspits plaatsvinden, benadrukt het Vlaams Verkeerscentrum.

Onder de A201 in Diegem gebeurde vrijdagnamiddag een grondverzakking. De schade werd veroorzaakt door een onderspoeling, die dan weer het gevolg was van een defect aan de afwatering van een brug.

Volgens een eerste inschatting van Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant zal de herstelling van de grondverzakking een volledige week in beslag nemen. Een aannemer moet namelijk de verzakte grond onder de brug aanvullen en verstevigen met stabiliseerzand. Ook moet de taludplaat worden vervangen. Tijdens die werken zal de invoegstrook naar de verbinding met de binnenring ingekort blijven, wat het verkeer vanuit Brussel zal vertragen.

Vooral tijdens avondspits

De hinder blijft deze ochtend wel nog beperkt. "We hebben daar momenteel te maken met een normale ochtendspits", zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. "Het probleem stelt zich bij het buitenrijden van Brussel, we denken daarom dat de avondspits wel lastig kan worden."

Mensen die tijdens de spitsuren de A201 richting Zaventem nemen, krijgen de raad om goed naar de verkeersinformatie op de radio luisteren of om de website van het Vlaams Verkeerscentrum in het oog houden. Als het tijdens de avondspits erg druk wordt, zal mogelijk worden aangeraden om Brussel via de A12 in Laken te verlaten.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.