Nog tot 14 uur vertragingen tussen Gent en De Panne

BELGA
Goed nieuws voor de treinreizigers op lijn 75 tussen Oost- en West-Vlaanderen: een seinstoring nabij het station van Deinze, die zich om 09.15 uur maandagochtend voordeed, is kort na 11 uur hersteld. Het slechte nieuws is dat er nog gevolgvertragingen zullen zijn tot omstreeks 14 uur.

Op lijn 75 tussen Gent en De Panne en Gent en Kortrijk kon maandagvoormiddag nog maar één van de sporen gebruikt worden na een technische storing in de seininrichting om 09.15 uur, meldde Frieke Neyrinck van NMBS maandagochtend.

De technische ploegen van Infrabel kwamen ter plaatse en konden de seinstoring verhelpen even na 11 uur. Intussen waren wel vertragingen ontstaan, doordat de treinen maar met heel beperkte snelheden konden rijden. Die vertragingen bedroegen in het begin 10 tot 15 minuten, maar waren tegen 11 uur al opgelopen tot 30 minuten. "Sommige treinen werden omgeleid en liepen daardoor dan weer vertraging op en tussen Gent en Kortrijk werd zelfs een hele tijd een busdienst ingelegd om het verstoorde treinverkeer te vervangen", aldus Frédéric Petit van Infrabel.

"Er zullen nog gevolgvertragingen zijn", verwacht Petit, "maar die worden mettertijd korter: eerst nog een half uur, maar afnemend tot 20, 10 en 5 minuten. Tegen 14 uur moet alles weer normaal verlopen."