Nog steeds geen spoor van vermiste student Michael Vanassche

De politie zette bij een vorige zoektocht een helikopter in. Zonder resultaat.
Foto JVK De politie zette bij een vorige zoektocht een helikopter in. Zonder resultaat.
Precies twee weken na zijn verdwijning is er nog steeds geen spoor van de 18-jarige Michael Vanassche uit Moorsele. Zoekacties leverden vooralsnog geen resultaat op. Morgen wordt opnieuw gezocht in de Heulebeek, waar de jonge student zou zijn in gesukkeld na een nachtje stappen.

Vandaag stond een coördinatievergadering op het programma waarin alle mogelijke scenario's nog eens op tafel werden gegooid. "We hielden de voorbije weken rekening met zelfdoding, ontvoering, een wegloper en zelfs een verkeersongeval, maar we blijven bij de enige logische piste, namelijk dat hij in het water is beland", aldus Tom Janssens, woordvoerder van het West-Vlaamse parket, afdeling Kortrijk.

Volgens het gerecht is er kosten noch moeite gespaard om de jongen te vinden. "We hebben alle tips geëxploiteerd, de telefonie onderzocht, camerabeelden bekeken en uiteraard nog mensen ondervraagd, maar we zijn stilaan aan het einde", klinkt het. Er werd de voorbije dagen ook nog eens ter plaatse gegaan en gezocht aan OC De Vonke in Heule, waar de jongen het laatst werd opgemerkt. Het resultaat bleef, net zoals bij de vorige onderzoeken, negatief.

Morgen gaan de civiele bescherming en de cel vermiste personen nog eens kijken in de Heulebeek. "De weersomstandigheden van de voorbije dagen hebben het peil doen zakken, waardoor we de beek nu kunnen afstappen, van in Heule tot aan de Leie", duidt Janssens.

Zondag gaan vrijwilligers zelf actie ondernemen en plannen ze een zoektocht langs de Leieboorden. Normaal zullen die mensen bijgestaan worden door enkele leden van de lokale politie.

Michael Vanassche verdween vrijdagavond 30 januari na een avondje stappen. Hij voelde zich plots onwel, ging naar buiten, sms'te nog naar zijn zus, maar daarna ontbreekt elk spoor naar de 18-jarige student.

kos