Nog steeds drie MIVB-personeelsleden werkonbekwaam na aanslagen 22 maart

2016-03-22 15:26:56 BRUSSEL (ARCHIEFFOTO) - Het door terreur getroffen metrostation Maalbeek in Brussel gaat maandag opnieuw open voor reizigers. Dat maakte het openbaarvervoerbedrijf MIVB vrijdag via sociale media bekend. De herstelwerkzaamheden zullen vrijdag worden afgerond. Op 22 maart blies een terrorist zich op in een metrostel ter hoogte van het station, dat in het hart ligt van Belgische en Europese regeringsgebouwen. ANP JONAS ROOSENS
ANP 2016-03-22 15:26:56 BRUSSEL (ARCHIEFFOTO) - Het door terreur getroffen metrostation Maalbeek in Brussel gaat maandag opnieuw open voor reizigers. Dat maakte het openbaarvervoerbedrijf MIVB vrijdag via sociale media bekend. De herstelwerkzaamheden zullen vrijdag worden afgerond. Op 22 maart blies een terrorist zich op in een metrostel ter hoogte van het station, dat in het hart ligt van Belgische en Europese regeringsgebouwen. ANP JONAS ROOSENS
Bijna drie jaar na de aanslagen op 22 maart 2016 in het metrostation Maalbeek en op de luchthaven van Zaventem zijn nog steeds drie personeelsleden van de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB werkonbekwaam. Elf personen krijgen ook nog steeds psychologische begeleiding. Dat meldt de MIVB aan Belga.

De aanslagen in het metrostation Maalbeek laten drie jaar later nog altijd sporen na bij de MIVB. "Vanzelfsprekend is een aanslag iets dat je als bedrijf nooit vergeet, ook al wordt er niet meer dagelijks over gesproken", zegt woordvoerster An Van hamme.
Er werden intussen al verschillende maatregelen getroffen om het veiligheidsgevoel te verhogen in de metrostations. Zo werd het oproepnummer 1707 begin 2017 gelanceerd. Dat is een extra kanaal voor de reizigers waarop ze verdachte zaken kunnen melden. 

"In 2017 kregen we op het nummer 1707 in totaal 952 oproepen binnen en in 2018 waren dat 894 oproepen. Het gros van de oproepen zijn eigenlijk eerder vragen of meldingen die bij onze dienst customer care zouden moeten terechtkomen, op de voet gevolgd door reizigers die verdacht gedrag, een verdacht voorwerp of een verdachte geur willen melden", zegt Van hamme.

Op 22 maart 2019 vindt er in het metrostation Maalbeek om 9 uur een herdenkingsmoment plaats waaraan ook een deel van het personeel van de MIVB zal deelnemen. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Guido Verbist

    We reageren wel met afschuw op het gebeuren zelf, maar kennen dikwijls de gevolgen niet die nog jaren nadien slachoffers moeten ondergaan.Met veel medeleven en een zo snel mogelijk volledig herstel.