Nog meer winterse buien op komst

Thinkstock
Maandagmiddag komen vooral over de noordoostelijke landshelft geregeld enkele winterse buien voor. In de Ardennen gaat het uitsluitend om sneeuwbuien. Over het zuidwestelijke landsdeel valt weinig neerslag en de zon is er ook vaker te zien. De maxima bedragen min 1 graad op de Hoge Venen en plus 2 tot plus 4 graden elders. Er waait een matige wind uit het westen tot noordwesten.

Maandagavond en -nacht komen vooral in West-Vlaanderen nog enkele winterse buien voor. Elders wordt het geleidelijk droog. In gebieden met opklaringen kan mist ontstaan. Voorts is het uitkijken voor rijmplekken. De minima bedragen 0 graden aan zee, rond min 2 graden in het centrum tot lokaal min 8 graden boven de Ardense sneeuwlaag.

Na het optrekken van de mist maakt de regio dicht bij de kust dinsdag nog kans op een bui. Elders blijft het meestal droog met veel lage bewolking, maar vooral in het westen toch ook enkele opklaringen. De maxima bedragen min 2 graden in Hoog-België en 1 tot 3 graden in de andere streken. De wind waait zwak, in hoofdzaak uit het zuidwesten. Aan zee wordt de wind geleidelijk noordelijk en wakkert aan tot vrij krachtig.

Woensdag is er vooral aan zee nog een winterse bui mogelijk. Van donderdag tot en met zaterdag blijft het vrijwel overal droog met in de nacht en ochtend lichte vorst. Overdag komt het kwik net boven nul uit. Zondag is er kans op een winterse bui. In de Ardennen blijven de temperaturen tot en met het weekend ook overdag negatief waardoor de wintersportcondities gunstig blijven. Momenteel ligt er gemiddeld zo'n 40 centimeter sneeuw.