Nog meer problemen bij Antwerpse politie: diamantspeurder opnieuw in cel

kos
Diamantspeurder Agim D. (47) zit sinds woensdag opnieuw in de cel. De man die jarenlang die strijd tegen diamantfraude in Antwerpen leidde, wordt nu ook verdacht van schriftvervalsing. Vorige jaar zat hij al een tijdje vast in een witwasonderzoek.

Een jaar geleden tuimelde Agim D. van zijn voetstuk als belangrijkste diamantspeurder in Antwerpen. Hij had zich verdacht gemaakt met een omwisseling tienduizenden euro aan vreemde valuta. Hoe kwam de man plots aan zoveel geld?

Bij een huiszoeking vond het Comité P., dat toezicht houdt op de werking van de politie, bovendien een partij goud en diamant ter waarde van een half miljoen euro.

De speurders van het Comité P trokken vorige maand samen met de onderzoeksrechter naar de hoofdzetel van de Verenigde Naties in New York. Daar controleerden zij de betalingsbewijzen die door commissaris Agim D. als alibi aan het dossier waren toegevoegd. De documenten en vooral de bedragen bleken niet overeen te stemmen met de kopies die de speurders in New York kregen voorgelegd.

Terug thuis liet de onderzoeksrechter de Antwerpse diamantspeurder opnieuw arresteren. Dat resulteerde woensdag in een nieuwe opsluiting in de gevangenis. Het dossier heeft zich inmiddels verder uitgebreid naar schriftvervalsing."

Lees meer in HLN Plus, onze zone exclusief voor abonnees. Proef nu vijf weken voor 1 euro.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels