Nog geen steen gelegd, maar Eurostadion kostte Ghelamco wel al zeker 23,6 miljoen euro

Een simulatiebeeld van het Eurostadion.
Foto RV Een simulatiebeeld van het Eurostadion.
Het Eurostadion heeft bouwheer Ghelamco al 23,6 miljoen euro gekost, ook al is er nog geen steen van gelegd. Dat meldt de Brusselse nieuwssite Bruzz

De informatie komt uit het financieel jaarverslag van Ghelamco. Het gaat om de kosten op 31 december 2017, zo laat Ghelamco de aandeelhouders weten. De kosten gemaakt in 2018 zitten daar dus nog niet bij.

Bruzz kon Ghelamco niet bereiken voor toelichting, maar volgens de website gaat het hoogstwaarschijnlijk om kosten voor onder meer studiebureaus en advocaten, maar ook voor de (verplichte) archeologische afgravingen van het terrein.

Intussen zit het dossier rond het voetbalstadion op parking C muurvast. Ghelamco hoopt wel nog het geld te kunnen recuperen via een schadeloosstelling of een nieuwe vergunning.

Brussels burgemeester Philippe Close zei gisteren aan Bruzz dat de juridische afwikkeling van het Eurostadion 4 tot 5 miljoen euro kan kosten aan de stad. Hij herhaalde ook dat hij geen toekomst meer ziet in het project op Parking C en dat er naar een plan B gezocht moet worden voor de Rode Duivels.
30 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Luc Lepoudre

  Ja, graag openbaarheid van bestuur; namen van de restaurants, de studiereizen...

 • Dan Midden

  dus 4 miljoen zou de schade zijn volgens de burgemeester? Als ze al dit bedrag toegeven 4 weken voor de verkiezingen zal de factuur snel oplopen tot 40 miljoen vrees ik

 • philippe dusablon

  kan iemand mij uitleggen van waar dat bedrag komt en wie dat betaald aan wie?

 • Raoul Rouma

  Laten zo, ten andere volgens onze intelligente bouwmeester moet er in de hoogte gebouwd worden.

 • jammy cappon

  Verhaal dit bedrag maar bij courtois en Vanhengel, ze waren toch zo happig, niet normaal. Tijd om eens hun rekeningen uit te pluizen ipv steeds de kleine man te willen pluimen