Nog geen rookmelder? Stichting Brandwonden biedt Vlamingen er eentje aan voor 16 euro

Een rookmelder.
ANP XTRA Een rookmelder.
De Stichting Brandwonden biedt in samenwerking met de gemeenten en de brandweer een rookmelder aan voor 16 euro. Tegen 2020 moet in elke Vlaamse woning immers verplicht een rookmelder hangen, meldt de stichting vandaag.

Ongeveer de helft van de Vlaamse gemeenten neemt deel aan de actie, al dan niet gecoördineerd door de brandweerzone. 

"Op die manier zijn meer dan 20.000 rookmelders ter beschikking gesteld", aldus Stichting Brandwonden. "De actie loopt in veel gemeenten nog altijd en elke dag schrijven zich nieuwe gemeenten in. Zo bereikt de preventiecampagne alle lagen van de bevolking. En dankzij de lage prijs kan iedereen zich een degelijke rookmelder aanschaffen."

De gemeenten moeten zelf niet investeren in de rookmelders. "Verkochte producten worden afgerekend en onverkochte toestellen terugbezorgd aan de Stichting Brandwonden."

De actie krijgt een vervolg in het najaar, wanneer ook andere aspecten van brand en brandwondenpreventie aan bod zullen komen, klinkt het. De campagne kadert in het preventieprogramma van de Stichting, die ook opleidingen geeft aan scholen, onthaalouders, kinderopvang, senioren en bedrijven.
26 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ronny Van de Wal

  Ingrid De Clercq: Als het beest doodvalt terwijl ge slaapt hebt ge er ook niet veel aan hoor.....

 • GERARD DE PELECIJN

  En als de batterij toevallig in die nacht op is, dan is het ook alarm!

 • ingrid grieten

  Stichting Brandwonden en de gemeenten zijn dus twee overbodige tussenpartijen die ook hun deel willen hebben, vandaar die 16 euro. Voor 10 euro heb je al aardig wat keuze.

 • ALBERT DEPLUS

  In Nederland 4,5 euro !!!

 • Hugo Schelstraete

  TIP voor verzekeringen: Geef eens een nuttig cadeautje aan je klanten.