Nog geen griepprik? Dat betekent wachten tot volgend jaar: vaccins uitverkocht

Photonews
Wie nog geen griepprik heeft gekregen, zal moeten wachten tot eind volgend jaar. De vaccins zijn al weken volledig uitverkocht, bevestigt de apothekersbond APB. Dat berichten de kranten van Mediahuis.

"Volgens cijfers van de producenten zouden in oktober en november 2,6 à 2,7 miljoen vaccins verkocht zijn", zegt viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven). "Dat zijn er ongeveer 100.000 meer dan vorig jaar." Extra productie is onmogelijk, zo blijkt. "Het gaat om een virus dat maanden gekweekt wordt en dan aangepast tot vaccin. Dat kun je niet zomaar opnieuw doen. Die firma's willen ook geen overschotten, want dan moeten ze die vernietigen en verliezen ze geld."

Volgens APB zijn de meeste ­risicogroepen, zoals oudere patiënten, wel ingeënt.
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Yvan Lissens

  In de griepprik geloven ze niet, maar in de hocus pocus van homeopathie wel...waarom de griep niet tegengaan door handoplegging? Wij krijgen elk jaar de griepprik van de werkgever en sinds een jaar of 5 maak ik daar gebruik van, sindsdien de griep niet meer gehad.

 • Dean Janssen

  Goed nieuws, en zo mag het blijven!

 • Myrtle Marien

  Nog geen griepprik ? Houden zo. Is toch maar reclame van de farma-clan om nog meer winst te maken. Die griepprik is gemaakt met de griep van vorig jaar. Helpt dus niet tegen de griepvariant van dit jaar. Erger nog 80% van de griepprikkers worden ziek van die inspuiting ! Inderdaar homeopathie ofte gewoon dus niets doen, wat goedkoper is, helpt evenveel.

 • Marc Spandel

  Nu nog de vraag stellen aan 'wie' de meeste vaccins (achter de schermen) verkocht zijn waardoor het 'tekort'. Aan andere landen voor de woekerwinsten?

 • isabel da silva

  En dan weten dat er in Belgie een griep-commisaris is ( Mr Van Ranst ) die alles in goede banen moet leiden . En een minister van volksgezondheid die meer met de migranten bezig is dan met haar eigen volk . Wat zou er gebeuren indien er weer eens een gevaarlijke griep opduikt ? Wie gaat er dan de verantwoordelijkheid opnemen ?