Nog geen aanwijzing van kwaad opzet in verdwijning Vince

photo news

Het parket van Leuven onderzoekt nog steeds wat er precies gebeurd is met de 2-jarige Vince uit Oud-Heverlee, die vrijdagavond vier uur lang verdween. Volgens de vader werd het kind korte tijd ontvoerd. "De politie gaat die piste na, maar er zijn nog geen aanwijzingen van kwaad opzet", aldus het parket. Het jongetje werd om 2 uur 's nachts op 1,5 kilometer van de ouderlijke woning aangetroffen in een greppel in een bos.

"Zonder onderkoelingsverschijnselen", zegt de vader, hoewel het fel regende en Vince slechts gekleed was in z'n pyjama. Bovendien was die niet vuil, net als z'n sandaaltjes, terwijl het pad tussen de woning en de vindplaats erg modderig was. De politiediensten keerden afgelopen weekend terug naar de vindplaats. "Het onderzoek is nog niet afgelopen. We zetten het in alle sereniteit verder." 
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • schaapje

  als het zoals de ouders beweren dat er reeds doodsbedreigingen waren naar de vader en het kindje toe, is er met dit gezin toch iets niet in orde! waarom vluchten naar zuid-frankrijk? als je niks te verbergen hebt!!

 • karel vandamme

  ouders op zwier geweest en kleine wou hun achterna

 • Sabine Hauspie

  22uur. Nog niet in bedje? Pyjama al aan. Daarna nog in badje?

 • het prinsje op het witte paard

  Ik schat die kans ook heel klein. Maar het moet toch zijn dat de politie bepaalde vermoedens heeft??? Indien ze geen verdachte omstandigheden hadden gevonden zouden ze daar nooit een onderzoek voor begonnen zijn.

 • Diane Bernaerts

  Mijn zoontje was ook twee toen hij blijkbaar "plots" groot genoeg was om aan de deurklink te kunnen. Hij heeft toen ook de voordeur geopend en is doodleuk de straat op gewandeld. Waarom zou je in vredesnaam onmiddellijk aan ontvoering denken? De simpelste uitleg is meestal de juiste.