Nog even geduld: vanaf volgende week opnieuw zomerse temperaturen op komst

EPA
Deze namiddag zijn er wolkenvelden, die licht neerslag kunnen produceren, vooral aan de Nederlandse en Duitse grens. In het westen, van de kust tot de provincie Henegouwen, is het droog met mooie opklaringen. Maxima tussen 12 graden in de Hoge Venen en 18 of 19 graden op sommige plaatsen nabij de Franse grens. Komende nacht zijn er in de meeste streken brede opklaringen. Minima tussen 5 en 10 graden in het binnenland en rond 12 graden aan zee. Dat zijn de verwachtingen van het KMI.

Morgenochtend begint licht bewolkt en fris, maar vervolgens schuiven er veel wolkenvelden over ons land en vooral in de oostelijke helft van België kan er soms wat lichte regen of motregen vallen. In het uiterste westen blijft het overwegend zonnig. 's Avonds breekt de zon ook in de andere regio's door. De maxima liggen tussen 13 en 20 graden. Tijdens de nacht van morgen op zondag is het rustig en droog met weinig bewolking. In de Ardense valleien zijn mistbanken mogelijk. Minima liggen tussen 7 en 13 graden.

Een zwakke noordelijke stroming zorgt ook zondag voor de aanvoer van relatief frisse en vochtige, maritieme lucht over onze streken. Er is veel bewolking, maar het blijft op de meeste plaatsen droog. In de loop van de dag komen er bredere opklaringen. De maxima stijgen tot 15 à 16 graden in de Ardennen, rond 17 graden aan zee en tot 19 of 20 graden elders.

Maandag zijn er vooral in het oosten van het land nog veel wolkenvelden, maar het blijft overal droog. Vanaf de kust worden de opklaringen breder en talrijker. Maxima tussen 17 en 23 graden.

Dinsdag en woensdag krijgen we droog en zonnig weer, met af en toe hoge wolkensluiers. Het kwik stijgt naar maxima tot 24 graden op dinsdag en 26 graden woensdag. De aangevoerde lucht wordt steeds droger, waardoor de tweede helft van volgende week zomers warm wordt.

Donderdag en vrijdag krijgen we volop zon, met maxima tot 24 aan de kust en in de Ardennen. In het binnenland kunnen de temperaturen oplopen tot 28 à 29 graden.
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Delcroix Jean-Pierre

  Mag voor mij al winteren. Al die warmte in nergens goed voor.

 • Frans Dedokker

  Van john de wener is ook wakker se..

 • marcus vertongen

  Nu is toch het ideale zomerweer. Waarom moet dat altijd 30°c zijn. Volgende week is het weer veel te warm. 15 a 16°C in de zomer is warm genoeg. Iedereen die tropische temperaturen moet hebben, dat ze verhuizen naar Syrië en Irak. Daar is het warm en daar kunnen ze lekker zweten van angst. Dit is belgenland, met een gematigd zeeklimaat.

 • Van John

  Laat de zomer maar komen?dendopper heeft 3maand in een bunker gezeten denk ik.de zomer is al 3maand bezig.te warm en te droog.nuja de zomermensen moeten niet gaan janken als er binnenkort watertekort is

 • pierrette pierrette walraevens

  Volgende week in vakantie en het wordt warm fantastisch gewoon meer moet een mens niet hebben.