Nog dagen nablussen na industriebrand Wommelgem

Marc De Roeck
In Wommelgem was de gemeentelijke fase van het rampenplan vandaag van kracht omwille van de industriebrand aan de Uilenbaan. Op een terrein van 20.000 vierkante meter met zes bedrijfseenheden woedde een hevige brand waarvoor nog dagen moet worden nageblust.

Van de zes bedrijfseenheden op de voormalige site van verlichtingsproducent Massive werden zeker twee zwaar getroffen door de brand. Volgens de brandweer gaat het onder meer om een boekbinderij. De precieze omvang van de schade zal pas later duidelijk zijn, onder meer omdat er hier en daar instortingsgevaar is.Zowat 120 brandweerlui van verschillende brandweerposten en -korpsen uit de omgeving rukten uit om de brandhaarden te bedwingen. Er moest water worden opgepompt uit een vijver in de buurt om te kunnen blijven blussen. Aangezien het te gevaarlijk is om de magazijnen te betreden, maakte de brandweer ook gebruik van een speciale machine die met erg krachtige motoren water over een grote afstand de gebouwen in kan stuwen.

MDR

De gemeentelijke fase van het rampenplan is om 16 uur afgeblazen. De gemeente vraagt om de omgeving te mijden, terwijl de nabije Wijnegemsteenweg tot morgenochtend blijft afgesloten voor het verkeer.

Marc De Roeck

"Er zal ook nog dagen nageblust moeten worden", zegt burgemeester Frank Gys (N-VA). "Gelukkig blijkt de rook die vrijgekomen is niet giftig." Er kan wel nog enkele uren geurhinder zijn. 

MDR
Marc De Roeck
MDR3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Ricci Latte

    ze moeten nog meer gronden inpalmen om er industriezone's van te maken, we rijden van het ene gebouw naar het andere, geen buffers meer, dorpen - industriezones - dorpen - industriezones - etc... Vlaanderen is overbezet van dit alles !!!

  • Yfjr

    Hoe belachelijk is dit!, geen giftige rook? Alle rook is giftig !!!!!.

  • Jos Smos

    Geen nood , wij betalen u wel een nieuw magazijn. Afbreken kost ook veel geld en dan moet ge het nog zelf betalen. ik verwacht eerdaags mijn opgeslagen verzekeringspremie.