Nog acht gedetineerden in ons land moeten op de grond slapen

De gevangenis van Hasselt.
Foto Rvb De gevangenis van Hasselt.
Het aantal gedetineerden dat op een matras op de grond moet slapen, is gedaald tot acht. Dat vernam Kamerlid Annick Lambrecht (sp.a) van minister van Justitie Koen Geens (CD&V). Amper drie maanden geleden was nog sprake van 125 grondslapers.

De cijfers van minister Geens dateren van vorige week. Van de acht gedetineerden die op de grond moeten slapen, verblijven er vier in Hasselt en vier in Brugge. De minister kondigde aan dat er in Hasselt nog bijkomende stapelbedden worden geplaatst zodat aan de situatie "heel kortelings" zou moeten verholpen zijn.

Wat Brugge betreft, zou het personeelskader op 1 juni moeten opgevuld zijn. Dat was een voorwaarde voor de vakbonden om twee secties weer open te stellen. "Ik weet dat er reeds overleg heeft plaatsgevonden tussen de lokale directie en de lokale vakbondsafgevaardigden om de heropening voor te bereiden", aldus Geens.

Kamerlid Lambrecht, die geregeld naar de stand van zaken polste, reageert "zeer verheugd" op de evolutie. Nog maar drie maanden geleden was immers nog sprake van 125 gevangenen die op een matras op de grond moesten slapen, onder wie 76 gedetineerden in Hasselt.
23 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Tony Vandermaelen

  En hoe zit het met hun slachtoffers? Komt daar ook zo veel tamtam van in de krant?

 • guido vermeyen

  Geens meldt dat dit onmiddellijk opgelost raakt. Vind het niet kunnen dat die gedetineerden ongemakkelijk liggen. Prioriteit is ingesteld. Voor dit ongemak krijgen die grondslapers een grondige massage aangeboden met een tienbeurtenkaart. Geens verontschuldigt zich nogmaals...

 • andre van de wege

  hun eigen schuld denken we allemaal.

 • Olivier Stubbe

  WoW.. weer de massa die het weet.. meeloopmentaliteit

 • Karel Van Beeck

  Ligt natuurlijk aan hun crimineel gedrag!