NMBS zet tijdens verlengd weekend extra treinen in naar kust

Illustratiebeeld.
Jan Van Maele Illustratiebeeld.
De NMBS gaat van zaterdag tot en met dinsdag extra treinen inzetten om mensen van en naar de kust te brengen, zo heeft de spoorwegmaatschappij meegedeeld. Daarmee wordt ingespeeld op de grotere drukte die op die dagen wordt verwacht. De NMBS en de kustburgemeesters zullen bovendien samenwerken om de toestroom op een veilige manier te organiseren. 

De gemeenten met een NMBS-station staan in nauw contact met de vervoermaatschappij en zullen in realtime op de hoogte worden gehouden van het aantal mensen die met de trein naar de kust komen. 

Zo zal de NMBS het volledige weekend extra treinen inleggen van en naar de kust. “We zullen extra treinen voorzien, bovenop het normale zomeraanbod”, zegt NMBS-woordvoerder Dimitri Temmerman. “De treinen zullen met maximale samenstelling rijden.”“Die zijn vooral bedoeld om de reizigers te spreiden in tijd en ruimte, niet per se om nog meer volk naar de kust te brengen”, zegt burgemeester van Blankenberge Daphné Dumery (N-VA).

De NMBS zal erop toezien dat alle reizigers neerzitten en er dus niet te veel mensen op de trein komen te zitten. Ook staan de kustgemeenten met een NMBS-station in nauw contact met de vervoermaatschappij. “Er is ons verzekerd dat we in realtime op de hoogte worden gehouden van het aantal mensen op de treinen. Zo kunnen wij onze stewards op de juiste plaatsen inzetten om toeristen te spreiden”, zegt burgemeester van Oostende Bart Tommelein (Open Vld).

Als je merkt dat het te druk is op de trein, probeer je best een volgende te nemen

Dimitri Temmerman

Ook in Blankenberge zeggen ze goed voorbereid te zijn. “We hebben vanuit ons centrale punt van de lokale politie een rechtstreekse lijn naar Securail om alles te monitoren”, aldus Dumery.

Ook Knokke-Heist en Zeebrugge spreken van goed contact met de NMBS en zeggen goed voorbereid te zijn op de drukte. Ook andere kustgemeenten zonder NMBS-station zijn er gerust in. “We hebben in de afgelopen drukke dagen al bewezen dat we alles goed onder controle hebben en dat zal dit weekend niet anders zijn”, zegt burgemeester van Bredene Steve Vandenberghe (sp.a).

Druktebarometer

Om al te grote drukte te vermijden, wordt aan de reizigers gevraagd om zich goed voor te bereiden. Zo kan op de “druktebarometer” van Westtoer worden nagegaan hoe druk het is in een bepaalde kustgemeente. “En als je merkt dat het te druk is op de trein, probeer je best een volgende te nemen”, zegt Temmerman. 
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jaak Casteleyn

  Ze mogen hun extra treinen hebben , ik zal mij zeker niet in die massa gaan begeven, men moet goed gek zijn, dijk gelijk een mierennest en op de achtergrond een muur van betonnen dozen, nee bedankt, geef mij dan maar de Nederlandse kusten zoals Cadzand, Groede, immense stranden met duinen die men hier nog amper kan vinden.

 • Monique Daele

  Daele Monique,ik ben woonachtig in Oostende en heb dit jaar nog geen strand gezien.wel in de media.Ik hoop dat burgemeester Dhr Tommelein nu eens gezond verstand heeft en opdracht heeft aan zijn politiecorps om zware boetes uit te schrijven in de plaats van toe te kijken.Maatregelen worden hier amper gevolgd en vorig weekend kon je over de koppen lopen.Wat is het toch leuk om in de koningin der badsteden te wonen.ik heb nu mijn flat gekocht maar was beter in Brugge gebleven.

 • Billy Valcke

  Zoek toch niet naar nog meer miserie in deze tijden van Corona.

 • Rik Bogaert

  Nu men geen toeristen wil aan de kust, gaan ze wat lege treinen sturen! Gelukkig betalen wij alles bij de NMBS!