NMBS wil 10 procent minder arbeidsongevallen

Spoorbaas Sophie Dutordoir
Photo News Spoorbaas Sophie Dutordoir
Om kosten te besparen bij de NMBS wil CEO Sophie Dutordoir het aantal arbeidsongevallen met een tiende verlagen. Dat schrijft De Tijd vandaag.

Vorig jaar waren er 1.261 arbeidsongevallen, iets minder dan de 1.268 in 2015. Het aantal dagen arbeidsonbekwaamheid daalde van 28.800 naar 22.900. Dat kostte de NMBS 5,2 miljoen euro. 

Maatregelen
Er komen maatregelen om agressie tegen treinpersoneel aan te pakken, een grote factor van arbeidsongeschiktheid, alsook betere psychologische bijstand en veiliger vertrekprocedures om valpartijen te voorkomen.
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Roger Deprez

  Het beleid van overheids instellingen is om te lachen, maar kost de belasting betaler wel een gigantisch bedrag jaarlijks.

 • Gerard Braeckmans

  Om kosten te besparen wil men 10% minder arbeidsongevallen? Wat een uitleg is dat?

 • raf stevens

  Vroeger hing er een welbepaald wimpel van de nmbs in het station dat een jaar zonder ongelukken had gekend. Dit is wss afgeschaft, of zijn er geen stations meer zonder ongelukken ?

 • Guust Gillisen

  Arbeidsongeschiktheid bij de NMBS is een relatief begrip, mijn buur is sinds zijn veertig op NMBS pensioen door gezondheidsproblemen, heeft ondertussen 3 woningen zelf rechtgezet en maalt jaarlijks duizenden km met zijn fiets ...

 • dirk rombaut

  uw beloftes zijn soms te hoog gegrepen! tracht eerst de normale dingen op te lossen