NMBS waarschuwt voor zwaar verstoord treinverkeer door reactiedag 10 oktober

photo_news
De NMBS verwacht op dinsdag 10 oktober, als gevolg van de stakingsaanzegging die werd ingediend door de socialistische spoorbond, zwaar verstoord treinverkeer. Ook internationale verbindingen dreigen getroffen te worden.

De stakingsaanzegging werd ingediend door de ACOD, zonder medewerking van de andere bonden. Ze past in een bredere actiedag binnen de overheidssector, gericht tegen het beleid van de regering-Michel.

Het spoorverkeer kan hiervan hinder ondervinden vanaf maandagavond 9 oktober om 22 uur tot dinsdagavond 10 oktober, 22 uur. Ook het internationale treinverkeer dreigt getroffen te worden. In Frankrijk wordt er eveneens gestaakt op 10 oktober.

"De NMBS betreurt dat deze staking het reistraject kan verstoren. Ze zal er alles aan doen om de reizigers in realtime en zo gedetailleerd mogelijk te informeren over het treinverkeer", zegt het spoorbedrijf vrijdag in een persbericht. Onder meer op de website, de schermen in de stations en via Twitter wordt informatie verspreid.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ludo Adriaensens

  Veel verschil zal het niet maken, met al die vertragingen de laatste tijd.

 • eduard janssens

  Ik zeg het nog eens het best wat ik ik mijn leven ooit gedaan heb is die rode vakbond buiten gesmeten.

 • Jan Uyttebroeck

  Die pop up werkonderbrekingen ,Zijn weer goed voor de kinderen die naar de school moeten.Oma en opa zal weer werk hebben .Voor mijn part kunnen ze de Leeuw op een kanon zetten .

 • Frans Peeters

  De zoveelste gijzeling van mensen die willen werken, zo zijn nu eenmaal de vakbonden.

 • jurgen maes

  dus eigenlijk gaan de treinen niet stipter rijden dan anders