NMBS verlengt "treindienst van nationaal belang" tot 19 april

EPA
Spoorwegmaatschappij NMBS verlengt de "treindienst van nationaal belang" in eerste instantie tot 19 april, zo meldt woordvoerder Dimitri Temmerman.

Vorige vrijdag heeft de regering beslist om de geldende maatregelen in de strijd tegen het coronavirus te verlengen tot 19 april, en eventueel nog eens te verlengen met 14 dagen. "Bijgevolg blijven de NMBS-maatregelen ook tot die datum van kracht", aldus Temmerman.

Het doel van de treindienst van nationaal belang is "een stabiele en voorspelbare treindienst te hebben voor wie zich absoluut moet verplaatsen", en daarvoor voor de trein kiest.

Reizigers kunnen zich nog steeds veilig verplaatsen en afstand houden, aangezien 75 procent van het normale aantal plaatsen wordt aangeboden en de bezettingsgraad in de treinen op 5 procent blijft hangen, luidt het nog. 
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • John Lux

    Door de vroege treinen af te schaffen geraak ik niet tijdig op mijn werk. Ben hierdoor genoodzaakt mijn abonnement op te zeggen en terug met de auto te gaan werken. Dank U NMBS

  • Herman Kouter

    Beter die treindienst afschaffen. Niets dan niet-essentiële reizigers op trein zeker vanaf Brussel en randsteden . Sommige dachten dat ze nu gratis mogen rondtoeren. Eens duidelijk maken op het nieuws dat dat niet kan. En daarvoor moet ik mijn leven op het spel zetten.