NMBS komt met nieuw vervoersplan en dat is vooral goed nieuws voor kotstudenten

Treinreizigers in het station Gent-Sint-Pieters. Grote steden krijgen meer treinen.
PHOTO NEWS Treinreizigers in het station Gent-Sint-Pieters. Grote steden krijgen meer treinen.
Spoorwegmaatschappij NMBS komt dit weekend met een nieuw vervoersplan. Vanaf zondag 10 december breidt het treinaanbod uit met 5,1 procent. 

Een eerste concrete stap: er gaan meer treinen van en naar de grote steden. Zo komt er een beter treinaanbod in onder meer Brussel, Gent, Antwerpen, Luik en Charleroi. "Om de fileproblemen te bekampen", klinkt het. Ook het weekendaanbod wordt uitgebreid, met extra treinen naar winkelsteden op zaterdag en extra studententreinen op zondag - goed nieuws voor kotstudenten dus. NMBS wil ook de reistijd voor de honderd drukste verbindingen met gemiddeld 3 procent verminderen. En er komen ook betere overstapmogelijkheden. 

Daarnaast belooft de NMBS ook betere aansluitingen op bus, tram en metro. En er komen ook nieuwe haltes in bepaalde stations. De huidige dienstregeling dateert van december 2014. Meer informatie over het nieuwe vervoersplan is te vinden op de website vananaarbeter.be.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Melissa neyt

  dus we krijgen binnenkort trein elk uur, in plaats van om de twee uur in het weekend?

 • Jan Boden

  Eindelijk eens iemand die begint te denken in de richting van het cliënteel : de treinreizigers.

 • Patrick Martens

  Een geluk dat de werkmannen nog goed werk leveren of er reden helemaal geen treinen.

 • gustaaf guldentops

  nog een clubke dat voor niks goed is,hoeveel plannen gaan zij nog maken,de boel volledig privatiseren en het probleem is opgelost.de raad van bestuur is de onbekwaamste instelling