NMBS heeft al 1.300 nieuwe medewerkers gevonden dit jaar: nog 450 te gaan

Photo News
HR Rail heeft dit jaar al zowat 1.300 nieuwe medewerkers aangeworven voor de NMBS, goed voor bijna drie kwart van de 1.750 nieuwe collega's waar de NMBS dit jaar naar op zoek is. HR Rail, de juridische werkgever van het personeel van de Belgische Spoorwegen, heeft dat zelf gemeld. Er is vooral nood aan treinbegeleiders, treinbestuurders en technische profielen.

Bij de 1.300 nieuw aangeworven medewerkers zijn ook al 230 van de 300 gezochte kandidaat-treinbegeleiders. "De instroom zal zich de komende weken en maanden steeds meer laten voelen op het terrein, naarmate meer en meer collega's hun opleiding afronden. Ook van de 360 nodige treinbestuurders werd al meer dan drie kwart gevonden", klinkt het.

Speeddates

HR Rail en de NMBS zullen ook in het najaar nog initiatieven organiseren. "Zo zijn er de Jobstand voor speeddates in Brussel-Noord tijdens de Week van de Mobiliteit, een Meet & Greet voor treinbegeleiders in Gent, Kortrijk, Oostende en Brugge in september, de infosessies voor treinbestuurders in Brussel en Tienen en de infosessies voor de opleiding elektromecanicien in samenwerking met VDAB in Antwerpen in september en oktober." 


Verder organiseren HR Rail en NMBS in september en oktober nog Job Days voor treinbegeleiders in Hasselt, Leuven, Antwerpen, Turnhout, Dendermonde, Gent, Oostende, Brugge, Kortrijk en Brussel, voor treinbestuurders in Brussel, en voor technici en ingenieurs in Mechelen.

Meer info en inschrijven kan via www.nmbs.be/jobs
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • johan vankeirs

  Maak de straffen zwaarder van personen die zich agressief gedragen tegen zowel treinpersoneel als tegen reizigers.Meestal zijn ze met niets in orde.Zo maak je de trein opnieuw aantrekkelijk voor iedereen.

 • didier dossche

  Mooi zo, en nu nog de nieuwe treinen.

 • Walter Van Criekinge

  Voor treinbestuurder moet je een bachelor elektromechanica hebben en liefst tweetalig. Waarvoor dat hoge diploma nodig is, is wel DE vraag want je mach geen technische ingrepen doen als bestuurder.

 • Luc Deville

  Hoeveel hebben er dit jaar al zelf ontslag genomen dit jaar? Hoeveel zijn er op pensioen gegaan? Als er 100 aangeworven worden en er verdwijnen er tussen de 95 en 105 zal het tekort nooit of moeilijk opgevuld geraken.

 • Jan Roesems

  Opgepast want als men straks de NMBS opnieuw éénmaakt zal men minder personeel nodig hebben. Hou daar ook maar rekening mee.