Njet van UGent voor hervorming: academiejaar zal niet starten op 1 september

Archiefbeeld van een overvolle aula aan de Universiteit van Gent.
BELGA Archiefbeeld van een overvolle aula aan de Universiteit van Gent.
Als het van de onderwijsraad van de UGent afhangt, komt er geen hervorming van het academiejaar. Sinds twee jaar lag er een scenario op tafel om het academiejaar te laten starten op 1 september. Studenten zouden dan niet langer moeten blokken tijdens de kerstvakantie en ook de tweede zit zou vrij kort na de examenperiode in het tweede semester ingepland worden. 

Na een grote bevraging bij de studenten en personeelsleden bleek het draagvlak te klein om de drastische hervorming door te voeren. De Gentse universiteit wil in de toekomst wel afstappen van één professor of assistent die voor één grote groep studenten de leerstof voordraagt en werk maken van ‘activerend leren’. 

"Zo zal er bijvoorbeeld meer in groepjes gewerkt worden en kunnen studenten vooraf een opdracht mee naar huis krijgen die dan behandeld wordt tijdens de lessen", klinkt het bij de persdienst van de UGent.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.