Nieuwe zoektocht naar vermiste Jelle levert niets op

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
In Roeselare zijn tientallen vrijwilligers deze ochtend opnieuw beginnen zoeken naar de vermiste Jelle Vandemaele (28). De twintiger verdween op 10 april uit zijn appartement in Roeselare en sindsdien ontbreekt elk spoor. De zoektocht vandaag leverde geen resultaat op.

Aan de door de ouders van Jelle opgezette actie namen zo'n 100 mensen deel, waarvan een aantal van hen het natuurdomein de Huwynsbossen in Lichtervelde doorzocht. Ook in het Rhodesgoed in Kachtem en rond de ring van Roeselare werd gezocht. Er werd echter niets bruikbaars gevonden.

Vrijwilligers verzamelden rond 9 uur aan de gebouwen van Syntra West in Roeselare, waar ze in groepjes werden verdeeld. Elke groep kreeg een zoekplaats toegewezen. De vrijwilligers zochten naar de jongeman zelf, maar ook naar zijn portefuille en zijn sleutelhanger. Er waren ook mensen die met een hond hielpen zoeken.

"De zoekactie is vlekkeloos verlopen, maar jammer genoeg bleef resultaat uit", zegt Dirk Vandemaele, de vader van de vermiste Jelle. Politie en het parket namen niet deel. "Dat is jammer, maar begrijpelijk. Ook zij wachten op een aanknopingspunt."

De ouders van de jongeman geven de hoop niet op en willen in de toekomst nog initiatieven op poten zetten. Wij willen antwoorden, en we gaan dus zeker nog acties ondernemen. We krijgen nog steeds veel reactie , via pers en sociale media, en de verdwijning van Jelle blijft leven. Deze zoekactie wordt grondig geëvalueerd, alvorens we een volgende actie op poten zetten. Maar dat er nog komen, is zeker", aldus Vandemaele.

Volgens de vader tast men nog volledig in het duister over wat er met hun zoon is gebeurd.