Nieuwe versie van Euromillions: vanaf februari kan je tot 250 miljoen euro winnen

Beeld ter illustratie, Euromillions.
photo_news Beeld ter illustratie, Euromillions.
Het trekkingsspel Euromillions zal er vanaf februari anders uitzien. Niet enkel het logo en de spelformulieren krijgen een update, ook het spelverloop wordt anders. Zo zal onder meer de jackpot sneller de 100 miljoen bereiken, zo meldt de Nationale Loterij vandaag.

Het sneller stijgen van de jackpot wordt mogelijk omdat de EuroMillions-jackpot op een andere manier zal worden gespijsd. Onder de nieuwe EuroMillions-formule zullen er voortaan ook drie in plaats van twee uitzonderlijke jackpots per jaar te winnen zijn, en dat telkens van minstens 130 miljoen.

De maximumjackpot wordt opgetrokken tot 200 miljoen, en zal telkens wanneer hij gewonnen wordt met 10 miljoen euro stijgen. De uiteindelijke maximumlimiet is 250 miljoen euro. Dat trage groeiproces zal ervoor zorgen dat het jaren duurt voor die maximumlimiet wordt bereikt.

Het zijn de loterijen van de EuroMillions-community die samen beslisten om de veranderingen door te voeren. Het gaat om België, Oostenrijk, Frankrijk, Ierland, Luxemburg, Portugal, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland.

Het nieuwe aanbod zal vanaf morgen 1 februari beschikbaar zijn in de verkooppunten, en op het online spelplatform e-lotto.be van de Nationale Loterij. De eerste trekking wordt gehouden op dinsdag 4 februari en op vrijdag 7 februari is er een uitzonderlijke jackpot van minstens 130 miljoen euro.
19 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Yvan Lindekens

  Een "belasting op domheid" was, is en blijft het. De kans om te winnen in rang 1 bedraagt: 5/50 * 4/49 * 3/48 * 2/47 * 1/46 * 2/12 * 1/11 = 240/33 561 158 400 = 1/139 838 160, 1 op 140 miljoen, dus. In rang 2: 1 op 7 miljoen, in rang 3: 1 op 3 miljoen. Maar het kan natuurlijk altijd, lol.

 • André Van der Poorten

  Niet reclameren en niet meedoen aub.! Het is al ten overvloede bewezen dat indien men de grote pot meer verdeeld en dus minder grote sommen worden gewonnen er minder mensen meedoen !!!!

 • mario vermeersch

  Euromillions is de grootste oplichterij,ze zeggen wel dat er soms een grote winnaar is maar is dit wel echt zo.Euromillions is een Belgisch product,komt zeer weinig voor dat een Belg de grote jackpot wint.

 • Koenraad Breems

  De U.K. Zou niet meer mogen meedoen door de Brexit dus meer kans voor “echte” Europeanen

 • Thomas Borry

  Euromillions verenigd koninkrijk brexit????