Nieuwe verkeersborden leiden vrachtverkeer naar Haven van Brussel

Tegen de zomer van 2008 worden er op en rond de Brusselse ring 24 verkeersborden geplaatst die vrachtwagenbestuurders de weg moeten wijzen naar de Haven van Brussel. Vlaams minister van Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V) en Brussels staatssecretaris Brigitte Grouwels (CD&V) stelden het project voor.

Verkeersoverlast indijken
Op de borden zal een pictogram van een boot staan met het opschrift "Haven Noord" en een pictogram van een vrachtwagen met de inscriptie TIR (Transport International Routier). Ze moeten de verkeersoverlast in het centrum van Brussel indijken en verhinderen dat chauffeurs zich via GPS vastrijden in de kleine straatjes rond de haven.

Voorsignalisatie
Op de E40 (vanuit de kust en vanuit Luik) zowel als op de A12, de E19 en de E411 zal er voorsignalisatie voorzien worden om het (vracht)verkeer tijdig naar de gewenste route te leiden. Op de Brusselse ring worden de chauffeurs dan via afrit 6 met verkeersborden naar de noordelijke Brusselse kanaalzone geleid.

Kosten
Crevits en Grouwels ramen de kosten van het project op ongeveer 140.000 euro. Dat geld komt zowel vanuit Vlaanderen, dat de Brusselse ring beheert, als vanuit het Brussels Gewest. Volgens Crevits vraagt de transportsector al 25 jaar om dergelijke verkeersborden. (belga/tdb)

Vlaams minister van Openbare Werken Hilde Crevits.
UNKNOWN Vlaams minister van Openbare Werken Hilde Crevits.