Nieuwe stedenbouwkundige vergunning voor Gentse bibliotheek de Krook

WN
Er is een nieuwe stedenbouwkundige vergunning voor de Krook, de nieuwe Gentse stadsbibliotheek en het centrum voor nieuwe media. Dat bevestigt het kabinet van de Gentse schepen Annelies Storms (sp.a), nadat de werken sinds 17 november stil lagen omdat de vorige vergunning vernietigd werd.

De cvba Waalse Krook ontving de nieuwe vergunning deze middag. "Vooraleer de werken kunnen herstarten, moet een wettelijke termijn van 36 dagen na de aanplakking van de vergunning worden gerespecteerd", klinkt het. "Volgens de planning van de aannemer kunnen de werken midden januari herstarten."

Hoeveel het stilleggen van de werken zal kosten, wordt nog berekend. In het contract werd een beperkte opschorting van de werken voorzien.

De vernietiging kwam er op vraag van projectontwikkelaar V.O.P., die bij hoogdringendheid onteigend werd van een aantal gronden.

De werken aan de Krook zitten momenteel in een laatste ruwbouwfase, tegen medio 2016 zou de nieuwe stadsbibliotheek er onderdak moeten krijgen. Momenteel wordt er op de site wel nog gewerkt, want voor de aanleg van een residentieel gebouw van sogent en de bruggen, is de vergunning niet vernietigd.