Nieuwe oplichterstruc in Aalst: slachtoffer waarschuwt voor valse bankapplicatie

Jeroen Teck heeft de oplichter met een bewakingscamera in zijn woning gefilmd.
TV Oost Jeroen Teck heeft de oplichter met een bewakingscamera in zijn woning gefilmd.
Oplichters gebruiken een valse bank-app waardoor het lijkt alsof er geld van de rekening gaat, terwijl dit niet echt gebeurt. Slachtoffer Jeroen Teck uit Moorsel (Aalst) deed vanavond zijn verhaal op TV Oost.

Jeroen bood zijn iPhone via tweedehands.be te koop aan. Een Nederlander contacteerde hem en toonde meteen interesse. Het overeengekomen bedrag ging door de Nederlander per overschrijving bij Jeroen thuis worden betaald. De Nederlander kwam langs, en betaalde via een app op zijn smartphone. Die zag er zeer betrouwbaar uit. Het geld ging van de rekening van de koper af, maar dat leek alleen zo. Het bleek te gaan om een vervalste bankapplicatie van de bank ABN-AMRO. Toen de 750 euro twee dagen later nog altijd niet op Jeroens rekening stond, besefte de Aalstenaar dat hij is opgelicht.

Jeroen hoopt nu dat de oplichter wordt opgespoord met camerabeelden die een bewakingscamera in zijn woning maakte. Ook aan de voordeur maakte hij beelden. 

De lokale politie van Aalst heeft nog geen weet van dergelijke oplichtingsgevallen.De speurders raden aan om zovele mogelijk betalingen in een bankkantoor te doen, of met cash geld te werken. Via ibancalculator.com kan worden gecontroleerd of een rekeningnummer echt bestaat. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.27 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Francinne Declerque

  Tja, dat weet je toch dat dit niet te vertrouwen is. Als ik iets verkoop tweedehands moet het bedrag eerst op mijn rekening staan, daarna mag hij er om komen of verstuur ik het.

 • ka Van der Linden

  Mijnheer Vermeyen, bij 'opsporing verzocht' noemt men een kat een kat. Door de verstikkende politieke correctheid alhier, zal een eventuele 'belgische' versie worden uitgehold zodat het geen zin meer heeft.

 • guido vermeyen

  Het programma : "opsporing verzocht" op nederland is een groot succes. Waarom dat de VRT ook niet op die kar springt is niet begrijpelijk. Op VTM doen ze het...Bj de VRT zenden ze nog liever 100 keer de herhaling van "kampi oenen " uit. Dat zou een verplichting moeten zijn. Op nederland worden zo meer daders gevat in een maand dan in Belgie in een jaar.

 • Hedwig Jacobs

  Je hebt altijd mensen die willen bedrogen worden, en ja het zijn altijd de zwakkeren en de goedgelovigen die het zitten hebben, bij mij zal dit niet pakken, alleen cash op tafel die ikzelf controleer komt erin, en als ik iets verkoop kunnen ze maar beter cash meebrengen of de deal gaat niet door, waarom zijn mensen zo goedgelovig, het loopt op straat vol van beroepsbedriegers, zelfs onze staat is er op gebouwd.

 • frank Deville

  "De speurders raden aan om zovele mogelijk betalingen in een bankkantoor te doen, of met cash geld te werken." Onze (rover)heid en diens vriendjes, de bankensector proberen ons al jaren tegenovergestelde wijs te maken. Wie zijn nu in feite de echte oplichters? Bij mij enkel cash, of ge moogt het afbollen. Simpel he...