Nieuwe MR-voorzitter: "Met paars-groen alleen redden we het niet”

Georges-Louis Bouchez (m.) is sinds vorige week de nieuwe MR-voorzitter in opvolging van Charles Michel, vandaag Europees president.
BELGA Georges-Louis Bouchez (m.) is sinds vorige week de nieuwe MR-voorzitter in opvolging van Charles Michel, vandaag Europees president.
De zes paars-groene partijen alleen volstaan niet om formatiegesprekken op te starten. Dat maakt de nieuwe voorzitter van de Franstalige liberalen van de MR, Georges-Louis Bouchez, duidelijk in een interview met De Tijd.

"Met alleen de zes paars-groene partijen gaan we het de de komende vijf jaar niet redden, want er is geen stabiele meerderheid. Paars-groen beschikt over slechts 76 van de 150 Kamerzetels. Dat is niet genoeg", zegt Bouchez. Neemt informateur Paul Magnette het cdH mee, dan zou zo’n coalitie wel aan 81 zetels komen.

Nog in het interview zegt Bouchez het verkeerd te vinden dat de informateur het budgettaire kader niet als uitgangspunt heeft genomen. Voor de MR mag het saneren van de begroting niet gepaard gaan met een stijging van de belastingdruk. "Ik wil niet dat de middenklasse de prijs betaalt van de vele voorstellen die in de informateursnota staan, zoals een verhoging van de uitkeringen".
52 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • DIRK VANDEWALLE

  ik zie het zo , welke coalitie er ook komt , het wordt één grote ellende paars-groene meer dan paars geel maar veel goeds mogen we niet meer verwachten - begrijp niet dat er nu niemand op straat komt tegen deze dikbetaalde mensen die ons weer in de steek laten en die een schuldenberg opgebouwd hebben waar we nooit meer van af raken -Dewever heeft wat mij betreft zijn krediet verloren

 • Bob Simons

  Nieuwe verkiezingen kunnen wat duidelijkheid scheppen...!!! Er zijn heel wat partijen die naast hun schoenen lopen..!!!!

 • Erwin Jacobs

  Nils Gronweg : leg mij even verder uit hoe je aan deze stelling komt. Ik werk namelijk in Nederland, het bedrijf waar ik werk krijgt zijn vacatures niet ingevuld ondanks mooie voorwaarden. Belastingsschalen zijn veel eerlijker verdeeld, ik word als alleenstaande namelijk niet volledig leeggezogen zoals in Belgïe het geval is. Nederland heeft wel het voordeel dat men inkomsten uit gaswinning kan halen. Maar zolang in Belgïe niks verandert, kom ik hier niet meer werken!!

 • Thomas Anderson

  Onder strikje de bankencrisis uitgelopen zonder kleerscheuren met rechte regering en goede economishe stabiele periode 11 miljard in het rood!

 • henri vanderhoven-peters

  Een politieker kent maar twee dingen:macht en geld.Er is maar één middel om hem dat af te pakken:niet meer op stemmen.En ja,ook die dan het voor het zeggen hebben zullen genoeg binnenroefelen maar er gaat voor ons wel wat veranderen- migratiestop,geldstroom wallonie stop,eerlijke verdeling 60VL /40 W, enz................