Nieuwe gevangenis in Dendermonde krijgt negatief advies

De correctionele rechtbank van Dendermonde.
Foto Geert De Rycke De correctionele rechtbank van Dendermonde.
De auditeur van de Raad van State geeft een negatief advies voor de bouw van een nieuwe gevangenis in Dendermonde. Dat meldt de regionale zender TV Oost vandaag.

Het advies dateert al van september vorig jaar, maar raakte nu pas bekend, aldus de regionale omroep. Het negatief advies handelt over de bestemmingswijziging van de gronden waar de gevangenis moet komen. 

De burgemeester van Dendermonde, Piet Buyse (CD&V), vreest nu voor de toekomst van het gevangenisproject als de Raad van State het negatief advies van de auditeur volgt.
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gerard Braeckmans

  Dan heb je het nog maar over de gronden, vooraleer het er zal staan zitten we in 2050. Proficiat!

 • Frans Peeters

  Laat alle buitenlanders hun straf in hun eigen land uitzitten dan zijn er gevangenissen genoeg. Het blijft natuurlijk in België moeilijk om iets te realiseren, en is te veel gemoei door anderen.

 • Dominique Vandamme

  En dan is men verwonderd dat we hier niet vooruit gaan. Wat er ook voorgesteld wordt, altijd vind je wel iemand die daar bezwaar moet tegen aantekenen. Er is hier ondertussen zoveel inspraak dat niets meer lukt. Het wordt hoog tijd dat het algemeen belang opgewaardeerd wordt, en dan heb ik het niet over de aanleg van een voetbalstadium.

 • Leofar Koninckx

  Wanneer wordt die rechtbank hervormd één man beslist in 99% van de gevallen nl de auditeur.

 • Paul Boutsen

  Natuurlijk, ge gaat toch geen nieuwe gevangenis maken, zoveel worden er toch niet gestraft dat ze ook effectief moeten zitten? Zelfs massamoordenaars durven ze niet veroordelen, politiek incorrect!