Nieuwe generatie xtc in vorm van dominosteentjes dodelijk

De politie en het gerecht in West-Vlaanderen waarschuwen voor levensgevaarlijke xtc-pillen, in de vorm van dominosteentjes. Er zit drie keer meer xtc in dan in gewone pillen. De jongen van zestien die vorig weekend is gestorven in Oostende, had één van die pillen geslikt. De dealer die ze hem had verkocht en een tussenpersoon zijn aangehouden.

Een 26-jarige man uit Brugge wordt ervan verdacht de pillen verkocht te hebben. Een tweede verdachte, een 19-jarige uit Brugge, zou als tussenpersoon opgetreden hebben tussen de leverancier en de 16-jarige jongen.

Die werd in de nacht van zaterdag op zondag onwel in de Oostendse discotheek The Oh. Later zou de Waregemnaar overlijden in het ziekenhuis. Uit onderzoek bleek dat de 16-jarige jongen een dodelijke dosis MDMA in zijn bloed had.

De jongen had wellicht een pil in de vorm van dominosteentje genomen. Die dominosteentjes bevatten een erg hoge concentratie MDMA, zo waarschuwt het parket. Er zou drie keer zoveel toxische stoffen in de pillen zitten in vergelijking met een klassieke xtc-pil.