Nieuwe borden verwelkomen weggebruikers in Vlaanderen

Het gaat om grote borden met daarop een verwelkoming in vier talen (Nederlands, Frans, Duits en Engels) en een halve leeuwenkop.
rv Het gaat om grote borden met daarop een verwelkoming in vier talen (Nederlands, Frans, Duits en Engels) en een halve leeuwenkop.
Vlaanderen plaatst dit jaar op veertien locaties langs de Vlaamse snelwegen borden om weggebruikers te verwelkomen. Het gaat om grote borden met daarop een verwelkoming in vier talen (Nederlands, Frans, Duits en Engels) en een halve leeuwenkop. "Met de campagne 'Welkom in Vlaanderen' willen we weggebruikers op een warme manier welkom heten in onze regio en op de Vlaamse wegen", zegt Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts.

De nieuwe borden komen op veertien plaatsen vlakbij de gewestgrenzen. Bedoeling van de borden is simpel: de weggebruikers in vier talen welkom heten in Vlaanderen. Het gaat om grote borden van 3 meter op 3,35 meter. Om de verkeersveiligheid niet in het gedrang te brengen, staat er bewust weinig tekst op. "Het aantal woorden is beperkt, zodat de bestuurder niet afgeleid wordt", klinkt het.

Onder de tekst staan ook pictogrammen die verwijzen naar enkele Vlaamse troeven: gastronomie, sport en kunst & cultuur. Om de Vlaamse identiteit nog meer in de verf te zetten, is ook een halve leeuwenkop in het bord geïntegreerd.

“Vlaanderen is een warme en gastvrije regio", zegt Weyts. "Met deze installatie willen we dat ook uitstralen naar buitenlandse bezoekers. Onze regio is internationaal gekend voor onze gastronomie, onze wielerklassiekers en ook onze Vlaamse Meesters maken furore tot ver buiten de landsgrenzen."

De nieuwe borden kosten 330.000 euro. 
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Victor Van den Bogaert

  Ik nam aan dat er zou bij staan: opgelet van de vele putten want we betalen u geen schadevergoeding

 • Patrick Voet

  Diegene die dit contract heeft binnen gerijfd drinkt weeral champagne voor de rest van zijn leven.

 • Jan De Bisschop

  Maak beter furore met betere wegen want die zijn triestig gesteld. Ik dacht aanvankelijk dat die borden met het Vaticaan te maken hadden, de kleurschikking weet je wel.

 • raf peeters

  Had men veel putten kunnen mee herstellen.

 • Emiel Vandeplas

  Nog een beetje privé-firma's laten flitsen en als er dan nog overschotje is de nieuwe borden betalen . Anders bij inschrijven in overheidstekort.