Nieuwe beelden: tientallen supporters slaags na WK-wedstrijd Polen - Senegal in Antwerpen

rv
Aan het einde van de voetbalwedstrijd tussen Polen en Senegal op het wereldkampioenschap in Rusland, is er een gevecht tussen tientallen mensen uitgebroken in het Antwerpse Park Spoor Noord. Daar was de wedstrijd live te volgen op groot scherm in zomerbar Bar Noord.

“We kregen melding van veertig tot vijftig personen die met elkaar slaags raakten op die locatie”, klinkt het bij de Antwerpse lokale politie. “Toen onze teams daar arriveerden, was de spanning al grotendeels gaan liggen. De meeste personen die betrokken waren in het opstootje waren al verdwenen. Eén persoon heeft zich gewond gemeld. We bekijken nu of we aan de hand van gemaakte beelden en getuigenissen betrokkenen kunnen identificeren.” 

Politie

Er zijn vanavond geen arrestaties verricht maar die kunnen eventueel wel volgen. Na de melding werden verschillende interventieteams naar het park gestuurd. “Normaal is dat een job voor onze mobiele eenheid”, klinkt het nog bij de politie. “Maar door de cipiersstaking moeten die nu de gevangenis bewaken.”

De wedstrijd tussen Polen en Senegal was voor de Antwerpse politie geen risicomatch, in tegenstelling tot matchen waarin België of Marokko aantreedt. “Er zijn maar enkele locaties waar alle wedstrijden van het WK uitgezonden worden”, besluit de politie. “Ook daar houden we een oogje in het zeil. Extra veiligheidsmaatregelen voorzien is op dit moment niet nodig.”

RV192 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • julia Gosseye

  Waarom moeten er grote schermen geplaatst worden ? Iedereen kan toch thuis of bij vrienden gaan kijken ? Alle wedstrijden worden uitgezonden op TV en dit op meerdere posten. Die grote schermen zijn helemaal niet nodig en dit dient alleen uit geldwinst voor bepaalde personen. Er zijn blijkbaar nog geen lessen getrokken uit het verleden.

 • Chris Devlaeminck

  Prachtig toch? Ja, dat is voetbal.

 • janine stevens

  Bij geen enkele andere sport is zoveel hooliganisme als bij het voetbal. Hoe komt dat toch ? Kunnen die gasten nu echt niet tegen hun verlies of is het een manier om hun dagelijkse frustratie af te reageren maar het is altijd wel ten koste van de belastingbetaler want die draait voor de kosten op. Het zegt trouwens veel over de mentaliteit en opvoeding van die hooligans

 • Juliaan Van Reeth

  @Thijs Jacobs: Idd Thijs. Heb ook jarenlang judo beoefend. Nooit zoiets meegemaakt. Voetbal is verworden tot "panem et circenses", ofte brood en spelen. Brood (miljoenen euro) voor de voetballers en vermaak (waaronder hooliganisme) voor de supporters. Arme sport ...

 • Kris Matheuse

  Toch raar he. In Rusland zelf is nog niets gebeurd.....