Nieuwe attractie in Limburg: fietsen dwars door vijver, met water op ooghoogte

Borgerhoff
In Bokrijk (Genk) is een fietspad geopend dat dwars door een vijver is aangelegd. Het pad van 212 meter lengte en 3 meter breedte is één van de attracties waarin Toerisme Limburg investeert om het fietstoerisme te stimuleren.

Het gloednieuwe fietspad dat woensdag officieel werd geopend, leidt de fietsers dwars door het water. Het waterniveau bevindt zich aan weerszijden zowat op ooghoogte. Het is een unieke doorsteek voor fietsers die op een ludieke manier het natuurgebied De Wijers in Bokrijk willen verkennen. Deze infrastructuur is ook functioneel, aangezien dit prachtige vijvergebied tot dusver onvoldoende was ontsloten voor fietsers, en hiermee het toeristisch potentieel toegankelijk wordt gemaakt.

Grotten van Kanne
"Dit fietspad is het eerste in een reeks van innovatieve fietsprojecten voor meer beleving van de unieke Limburgse landschappen langs het fietsroutenetwerk", zegt Igor Philtjens, gedeputeerde van Toerisme in Limburg. "In de nabije toekomst gaan we andere vormen van beleving voor fietsers creëren, onder meer in de grotten van Kanne en door de heide van het Nationaal Park Hoge Kempen."

Borgerhoff