Exclusief voor abonnees

Nieuwe aantijgingen tegen Bo Coolsaet: “Hij begon mijn borsten te strelen in zijn praktijk”

Bo Coolsaet.
Photo News Bo Coolsaet.
Na het nieuws over de rechtszaak tegen Bo Coolsaet (80) wegens aanranding en verkrachting, hebben nog twee andere vrouwen een klacht ingediend tegen de bekende uroloog. Een van hen doet het verhaal van een doktersbezoek toen ze 16 jaar was. “Ik ben niet verkracht, maar het waren wel zeer ongepaste seksuele aanrakingen.”

Afgelopen zaterdag, de dag voor zijn tachtigste verjaardag, meldde De Standaard dat er een rechtszaak loopt tegen Bo Coolsaet, de uroloog die bekend is van media-optredens en boeken over seksualiteit. Een ex-patiënte had in 2015 een klacht tegen hem ingediend voor verkrachting en aanranding van de eerbaarheid.

Sinds het nieuws bekend werd, komen twee andere ex-patiënten met een verhaal over ongewenste intimiteiten. Zij hebben allebei deze week officieel een klacht ingediend bij de politie. Hun verhalen lijken op dat van de rechtszaak, want in beide gevallen gaat het om een vrouw die stelt dat ze bij een behandeling ongewenst is aangeraakt. Bij de ene klacht gaat om het jaar 2003, enkele jaren eerder dus dan de casus van de rechtszaak, maar bij de andere klacht dateren de feiten van de jaren 70.

Die laatste vrouw doet nu aan De Morgen haar verhaal. Ze heeft er meer dan 45 jaar mee rondgelopen, tot ze zaterdag de krantenkoppen zag. 

Je hebt 21% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis56 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Claude Sanders

  Ja professor Zonnebloem zal wel alles ontkennen, wie gelooft deze vrouwen na al die jaren,en toch......

 • Kristel Van Clemen

  Dank u Pol Dauwe!!!!!!! Ik ben ook gechoqueerd door de reacties die menen dat het allemaal flauwekul is en dat die vrouwen komedianten zijn. Ik betwijfel niet dat er hier en daar zo iemand bij zal zijn, maar ben er zeker van dat het bij de grote hoop die dit soort dingen meegemaakt heeft een effectief trauma opgeleverd heeft. En dat ze uit schaamte zo lang gezwegen hebben. Je zal idd maar zo'n vader hebben, die zegt dat het aan jezelf ligt als je zoiets meegemaakt hebt :-((((((

 • Iris Smagghe

  @Dirk Gommaerts, er is een verschil tussen onderzoeken en betasten. En een huisarts en uroloog hebben nu eenmaal verschillende specialisaties. Dat gezegd zijnde, dat was hier het punt niet he.

 • Paul Buckens

  Die moeder was erbij ,dus hij was niet alleen . Denkt men nu werkelijk dat hij zich die zaken zal permitteren als de moeder op zijn handen kijkt. Wel bijkomend onderzoek heeft de moeder misschien gevraagd? Het is weer in , als een vrouw begint zijn er direct een hoop die mee moeten doen .

 • Claudia Rosseel

  Ja, artsen onderzoeken soms delicate en intieme plekken en raken die daarbij ook aan. Neen, het is niet normaal dat borsten zomaar gemasseerd worden bij een doktersonderzoek. Als mijn huisarts een borstencheck nodig vindt, zal hij eerst vragen of dat voor mij oké is, en blijft het bij een technisch onderzoek. Dat is iets anders dan een ongevraagd massageke op die plek om me zogenaamd wat te ontspannen.