Nieuwe aanslag in Antwerpse drugsoorlog: pastabar beschoten

.
Marc De Roeck .
Vanmorgen rond 4.30 uur zijn er schoten gelost op The Pastabar in de Abdijstraat op het Antwerpse Kiel. Er werden twee kogelinslagen in de gevel gevonden. De politie vond een kogelhuls op straat. Het labo van de politie deed de vaststellingen. Ook de camerabeelden worden nu onderzocht.

De schietpartij kadert in de woekerende drugsoorlog in Antwerpen.

Twee maanden geleden werd het pand aan de overkant van de straat, Mr. Noodles al beschoten. The Pastabar, die ook een filiaal heeft in Beveren, is eigendom van Mehdia G., de zus van drugsdealer Omar G. Hij werd vorige week veroordeeld tot 5 jaar cel. De man die zichzelf van de bijnaam Patje Haemers bedient, was een hele tijd op de vlucht tot een politieman hem toevallig opmerkte in een snackbar in Merksem. Het Snelle Respons Team (SRT) rekende hem in en bracht hem vorige week voor de rechter.

Omar G. zou de jongste tijd van lokale dealer zijn opgeklommen tot invoerder van partijen cocaïne via de Antwerpse haven. Hij wordt in verband gebracht met Tarik B. een dokwerker wiens woning in de Van Heystveldstraat in Deurne in maart onder vuur werd genomen met twee handgranaten.

Tarik B. werd kort erna gearresteerd omdat hij een partij van 400 kg cocaïne zou helpen binnensmokkelen hebben. 

Bij het nieuwe schietincident zouden geen gewonden zijn gevallen.

.
Marc De Roeck .
.
Marc De Roeck .129 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ronny Ooijen

  Eric Van den Bergh,dat hij die al vele jaren burgemeester is en de zaken ging aanpakken en oplossen maar er niets van bakt, is dat de schuld van rood? Rood WAS toen verantwoordelijk. Al vele jaren IS N(V)-Blabla verantwoordelijk. Uw ingescheurde nagel is ook de schuld van rood zeker?

 • andre van de wege

  dat is de schuld van die 30% domme mensen die voor die partij nva hebben gekozen. ze dachte ndat god had gesproken. maar het was de zakkenvuller.

 • Gino Denil

  Hij beloofde een war en je kreeg een war. Toch een belofte die hij waar gemaakt heeft. Uit de statistieken blijkt ondertussen dat er in één jaar 4 keer meer pogingen tot doodslag in Antwerpen zijn dan in Brussel.

 • Wim Offermans

  Zonder kopers, geen aanbod meer ( na een tijdje)

 • Tom Faes

  Of de volledige afgang van NVA. oplossen ? Het wordt alsmaar erger met dank aan Weverke . ( die heeft natuurlijk nu geen tijd voor Antwerpen, hij moet puin ruimen van de partij )