Exclusief voor abonnees

Nieuw proces tegen euthanasiedokter: schadevergoeding kan nog, celstraf niet meer

Archiefbeeld. Arts Joris Van Hove tijdens het assisenproces in Gent. (24/01/2020)
Photo News Archiefbeeld. Arts Joris Van Hove tijdens het assisenproces in Gent. (24/01/2020)
Er komt een nieuwe rechtszaak over de euthanasie op Tine Nys (38), dat heeft het Hof van Cassatie beslist. Joris Van Hove (59), de arts die de euthanasie uitvoerde, moet
binnenkort voor de burgerlijke rechtbank verschijnen - en dus niet opnieuw voor het assisenhof, waar hij begin dit jaar werd vrijgesproken. Een gevangenisstraf hoeft de arts niet meer te vrezen, een schadevergoeding wel.

Je hebt 11% van dit artikel gelezen
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marcus Camps

  Lachwekkend kafka verhaal. Je wordt vrijgesproken maar je zou nog wel een schadevergoeding moeten betalen. Men zou beter eens een serieus onderzoek openen naar de inmenging van derden bij het gerecht. Wie nog gelooft dat de familie die zaken allemaal betaalt bij cassatie is een naïeve sul. Dit kost stukken van mensen.

 • Haverbeke Vincent

  het "belgisch" rechterlijk systeem op zijn best. Als een volksjury iemand vrijspreekt, hoeven de "rechters " zich niet meer te moeien. Rechters zijn beinvloedbaar, afhankelijk van hun kleur

 • Joske Vermeulen

  Mijnheer Keulemans, waar haalt u het vandaan dat de kerk betrokken partij is/was? Het zijn de naaste familieleden die naar Cassatie zijn getrokken, waarna Cassatie heeft gezegd dat ze gelijk hebben en dat de wettelijke procedure van een assisenproces niet werd gevolgd. Idem dito voor het hof van beroep: daar zal technisch onderzocht worden of de euthanasiewet al dan niet werd gerespecteerd. De kerk zal daarbij niet worden gehoord.

 • RENE LENAERTS

  Opus Dei is nog bijlange niet dood. Alle middelen zijn goed om een inquisitie tegen een moderne menselijke moraal te voeren.

 • Paul Keulemans

  Nu komt de aap uit de mouw, geld , geld en liefst nog meer geld. De kerk stookt de boel flink op, krijgt gelukkig ongelijk en hupla, de volgende piste wordt aangeboord . Om maar eens in hun taaltje te spreken, in Godsnaam waar moeien jullie je mee, de mensen zijn niet meer zo dom als vroeger om jullie blindelings te geloven, we doen wat wij willen en niet wat jullie willen !