Nieuw drama nipt vermeden: transmigrant kruipt in perscontainer en wordt ei zo na verpletterd

PZ Spoorkin
Nog geen dag na het dodelijke ongeval met een transmigrant op de E40 in Jabbeke, is deze ochtend in Veurne nipt een nieuw drama vermeden. 

In een vrachtwagen vol metaalafval werd een jongeman uit Eritrea aangetroffen.  Hij was vermoedelijk op een Franse parking in de truck geklauterd in de hoop dat die naar Calais zou rijden. De vrachtwagen zette echter koers naar Veurne.

De jonge transmigrant was wellicht niet op de hoogte dat de container vol metaalafval eigenlijk een perscontainer was.  Aangekomen in Veurne begonnen arbeiders onmiddellijk het schroot in de container samen te persen. De jonge transmigrant raakte ei zo na verpletterd en zette het op een schreeuwen. In paniek bonkte hij op de wanden van de container. Het geluid werd gelukkig tijdig opgemerkt door werklui. Zij verwittigden de politie. 

De illegaal werd bevrijd en liep gelukkig geen verwondingen op.  Hij is momenteel door de  lokale politie Spoorkin administratief aangehouden. De  Dienst Vreemdelingenzaken bekijkt zijn situatie.

"De politie stelt opnieuw vast dat transmigranten bereid zijn om levensbedreigende risico’s te nemen om in het Verenigd Koninkrijk te geraken. Afgelopen weekend troffen we tien (Iraakse) transmigranten aan in een vrachtwagen met karton", aldus korpschef  Devid Camerlynck.
24 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gerard Braeckmans

  Merci voor je duidelijke uitleg, wouter bauwens! Zo is het. Er bestaan wetten en die moet je volgen. Ik versta niet hoe mensen dit nog kunnen verdedigen, die mensen willen geen asiel aanvragen. Die willen naar Groot-Britannie omdat ze daar geen papieren nodig hebben, dat is alles. En waarom wil je geen papieren hebben? Omdat je niet wil gekend worden.

 • guido vermeyen

  Wouter Bauwens heeft gelijk. Het zijn de migranten die misleid zijn, en bergen geld in VK beloofd zijn. Het klimaat ginder is van mindere orde.

 • willy Vanlerberghe

  Als ze geldige papieren hebben,waarom nemen ze dan niet gewoon de trein naar Engeland?

 • Ivo Torfs

  Kunnen ze die niet allemaal op een schip zetten richting GB en laat ze zelf naar ginder varen en het schip kado geven.

 • Luc Janssens

  Wanneer gaat het stoere Europa eens druk zetten op die Afrikaanse landen?