Nieuw Brussels stadslogo lijkt wel heel erg op logo hogeschool PXL

PXL
Het nieuwe logo van de stad Brussel wordt niet overal even enthousiast onthaald. De zwarte cirkel met daarin de letters BXL lijkt wel heel sterk op het logo van de PXL, zo klinkt het in de Limburgse hogeschool.

In een persbericht laat de hogeschool weten niet gelukkig te zijn met het nieuwe Brusselse logo. Net als het PXL-beeldmerk, dat sinds 2013 in gebruik is, bestaat dat uit een zwarte cirkel met witte letters.

"De gelijkenissen zijn te groot, wat tot verwarring kan leiden", zegt algemeen directeur Ben Lambrechts. "Onze hogeschool trekt studenten uit heel het land aan, vooral voor onze unieke opleiding Pop- en rockmuziek."

Vorm, typografie en kleurgebruik

Lambrechts zegt geen probleem te hebben met de benaming BXL, maar vindt dat het logo qua vorm, typografie en kleurgebruik wel meer moet verschillen dan dat van de hogeschool.

Het logo van de school werd ontwikkeld door het Hasseltse communicatiebureau Hands, de opleiding grafisch ontwerp en de dienst communicatie van de PXL. Nog volgens het persbericht heeft het veel minder gekost dan dat van Brussel. Het Brusselse stadsbestuur legde 80.000 euro op tafel. Desondanks gaat de hogeschool het stadsbestuur vragen het BXL-logo te herbekijken.