Niets mis met het kraantjeswater in Luxemburg

Thinkstock
Het kraantjeswater in de provincie Luxemburg houdt geen gezondheidsrisico's in. Dat meldt de Waalse watermaatschappij SWDE gisteravond, nadat burgers in heel wat gemeenten geklaagd hadden over een onaangename geur en smaak van het water. Uit voorzorg is het chloorniveau wel verhoogd, wat de komende uren merkbaar zou kunnen zijn.

Inwoners van de gemeenten Marche-en-Famenne, Durbuy, Ferrières, Bastenaken, Bertogne, Saint-Ode en La Roche hadden deze week geklaagd over het drinkwater. Al die plaatsen worden bevoorraad vanaf de stuwdam van Nisramont.

De SWDE heeft momenteel nog geen zicht op de oorzaak van het probleem. Maar na analyse van het water is gebleken dat het aan alle normen voldoet. Toch heeft de SWDE uit voorzorg het chloorniveau verhoogd. Daardoor zou het kraantjeswater in de komende uren een meer uitgesproken chloorsmaak kunnen hebben, zo waarschuwt de watermaatschappij.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Peter Ballegeer

    Ik drink al 6 maand geen kraantjeswater meer omdat ik de smaak raar vind en nadien mijn buik hoor rommelen. Toch raar dat iedereen begint te klagen he. Ben er zelfs voor naar de dokter geweest, en nog beweren dat ons water ok is?!?