Niet-benoemde burgemeester wil regeringscommissaris saboteren

François van Hoobrouck (MR), die al driemaal niet benoemd werd als burgemeester van Wezembeek-Oppem, waarschuwt de Vlaamse regering in La Libre Belgique voor elke poging om een regeringscommissaris aan te stellen in zijn gemeente.
 
Aanhechting
Van Hoobrouck houdt vol recht in zijn schoenen te staan "omdat bij verkiezingen de oproepingsbrieven steeds in de taal van de inwoners verstuurd werden". "Door extremistische standpunten in te nemen speelt de Vlaamse regering in de kaart van degenen die zeggen dat de enige oplossing voor de gemeenten uit de rand de aanhechting bij Brussel is", benadrukt de niet-benoemde burgemeester nog.
 
"Een eventuele burgemeester mag dan nog voorzitten wat hij wil, we zullen altijd het laatste woord hebben. We zullen hem stokken in de wielen steken", waarschuwt François van Hoobrouck. Wat de uitspraken van FDF-voorzitter Maingain betreft dat de niet-benoeming van de burgemeesters een praktijk de Duitse bezetting waardig was, meent van Hoobrouck "dat men niet kan zeggen dat dat volledig onwaar is", want "het is erg om burgemeesters aan de dijk te zetten". (belga/tw)

UNKNOWN