Niet alleen jongeren nemen deel aan klimaatmars, ook de oma van Anuna doet mee

Anuna De Wever en haar oma nemen vandaag deel aan de klimaatmars in Brussel.
Mark Baert Anuna De Wever en haar oma nemen vandaag deel aan de klimaatmars in Brussel.
Anuna De Wever heeft de leiding genomen in de klimaatmars van Brussel. En ze was niet alleen: onder de 30.000 deelnemers bevond zich -voor een keer- ook haar oma.

De Belgische jongeren staken intussen al tien weken op rij voor het klimaat. Normaal doen ze dat op donderdag, maar vandaag is uniek: in ruim 120 verschillende landen worden duizenden klimaatbetogingen op poten gezet. België kon dus niet achterblijven. “Het is ook voor het belangrijkste ooit, het gaat over onze toekomst”, aldus Anuna.

Voor deze bijzondere gelegenheid mocht haar oma dan ook niet ontbreken. In een rolstoel vergezelt de fiere grootmoeder haar kleindochter(s) en Kyra Gantois, het tweede gezicht van de klimaatmarsen in België. “Jongeren die zijn opgestaan, ik vind dat bijna profetisch", vertelt ze. Dertien kleinkinderen heeft de kranige dame, maar vandaag is ze extra fier op Anuna: “Ik zie ze allemaal even graag, maar ik ben toch wel fier op wat Anuna hier teweeg heeft gebracht”. Ook de moeder van Anuna is van de partij.

Anuna De Wever, haar oma en moeder (L).
Mark Baert Anuna De Wever, haar oma en moeder (L).6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • GERARD DE PELECIJN

  Oma's aan de macht...

 • Peeters Freddy

  Was er maar 1 oma die deelnam ?. of tellen andere oudjes niet mee. Voor Anuna DW is het voldoende dat ze in de media komt. Wanneer gaat er eens 1 iemand van de spijbelaars zeggen hoe het verder moet met het klimaat.

 • Richard Derijcke

  Makkelijk om veel volk op de been te krijgen als jongeren al door hun school verplicht worden om mee te lopen.

 • Nicolas Van Hoecke

  Iedereen doet mee behalve de ouders, die wenen liever over het feit dat hun kind 1 dag niet op school is. En waarschijnlijk zijn het ouders die zelf niks kennen van opvoeding dus die zien school als HET opvoedingssysteem. Terwijl opvoeding tussen uw Eigen 4 muren begint en elke dag verder gaat.

 • Hugo VAN HAEVRE

  Een echt familiefeest dan, wat gaat dat feestje ons weeral kosten alles afgesloten voor die betoging, bedoeling is goed maar het mag gaan stoppen, want hun experts komen allemaal uit een en dezelfde richting, zij die met doen bare en echte oplossingen komen worden haast doodgezwegen