Exclusief voor abonnees

Niemand krijgt uitgelegd waarom kappers moeten openblijven, ook Marc Van Ranst en politici niet

Photo News
Kappers die openblijven tijdens de coronacrisis: bijna niemand begrijpt waarom. Zelfs viroloog Marc Van Ranst kan het niet uitleggen. Een aantal kappers ondernemen dan ook stappen om de overheid in gebreke te stellen als ze moeten blijven werken. Maar alleen de politiek lijkt - voorlopig - te willen vasthouden aan de kappersbeurt.

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

Word ook abonnee en kies hier je formule op maat

Mobiel

Mobiel

Onbeperkt toegang tot alle artikels op HLN.be en in de app. Stop wanneer je wil.

Digitaal

Digitaal

Elke dag de digitale versie van de krant en toegang tot alle artikels. Stop wanneer je wil.

Weekend + Digitaal

Weekend + Digitaal

Elke zaterdag de papieren weekendkrant in jouw bus en elke dag volledige digitale toegang. Stop wanneer je wil.

Compleet

Compleet

Elke dag de papieren krant in jouw bus en volledige digitale toegang. Stop wanneer je wil.

Eerste 4 weken GRATISNadien slechts €6,95 per 4 weken€ 0,00
Eerste maand GRATISNadien €12 per maand€ 0,00
Eerste maandNadien €16 per maand€ 10,00
Eerste maandNadien €21 per maand€ 15,00
Lees 4 weken gratisLees 1 maand gratisStart met lezenStart met lezen97 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Natacha Verpoort

  wat een gemene opmerkingen van al die loontrekkende! Jullie zouden moeten beschaamd zijn! Vele zelfstandige kappers werken meer dan 10-12h per dag iets waar jullie constant maar commentaar op geven! Hoeveel werkelijke uurtjes werken jullie per dag? Hoeveel denk je dat een normale zelfstandige verdient? En dan spreek ik nog niet over het risico ze lopen maar neen liever commentaar geven op mensen die niet anders kunnen dan open te blijven om het leefbaar te houden ZONDER STEUN! shame on you

 • Marko Decandt

  Waarom moeten de mensen er proper bijlopen? Niemand die het toch ziet? Ge moet toch in uw kot blijven.

 • THIERRY FRENNET

  Wie zal dan de kapsel van de politici in hun goeie plooi steken bij hun talrijke optreden op televisie ? Grapje hoor. Natuurlijk moeten de kappers hun deur sluiten en ook recht hebben op een compensatie van 4000€.

 • Ian Vandenbossche

  Terecht dat de overheid bepaalde groepen financieel steunt, maar die steun zou kn feite een renteloze lening moeten zijn die over langere periode terugbetaald moet worden. Een leidraad voor de Overheid kan daarvoor de latere belastingaangifte zijn. In bedrijven en kmo’s zal het op termijn niet overal kommer en kwel zijn, kijk maar eens naar die programma’s op tv van (een groep) schatrijke zelfstandigen en bedrijfsleiders. Gaan die ook 4000 euro vragen?

 • Udo Jansens

  Zo onbegrijpelijk voor mensenkappers die openblijven is het dat hondenkappers en kapsters moeten sluiten.Daar waar het risico op besmetting zo goed als onbestaande is.Zelfs mobiele kapsalons waar geen mens buiten de kapper komt mogen niet werken.Dit heeft niets meer te maken met maatregelen tegen besmetting maar is pure broodroof!