Ga naar de mobiele website
^ Top

Neushoornstropers: ook in Belgische dierentuinen extra maatregelen

Zoo Thoiry
De Belgische dierentuinen zijn op hun hoede na het incident in een zoo in het Franse Thoiry. Pairi Daiza en Planckendael benadrukken dat alle dieren sowieso al beschermd worden. Planckendael neemt ook extra maatregelen, maar zal daar niet verder over communiceren, om stropers er niet van op de hoogte te brengen.

In een zoo in Thoiry, ten westen van de Franse hoofdstad Parijs, werd gisteren een witte neushoorn dood aangetroffen met een van de twee hoorns afgezaagd. De ivoordieven drongen binnen door het buitenhek van de zoo en forceerden ook twee deuren om in het neushoornverblijf te geraken.

Het vier jaar oude mannetje Vince werd door een verzorger aangetroffen met drie schotwondes. Zijn grootste hoorn was afgezaagd en gestolen, terwijl de andere hoorn deels was doorgezaagd. De twee andere neushoorns in het verblijf, een 37-jarige wijfje en een 5-jarig mannetje, bleven ongedeerd. De waarde van de gestolen hoorn wordt geschat op 30.000 tot 40.000 euro. De Franse gendarmerie is een onderzoek gestart.

Het zou de eerste keer zijn dat stropers toeslaan in een Europese zoo.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug