Neurochirurge die dochter ombracht blijft in de cel, Vermassen tekent beroep aan

Vertommen
Mehrnaz D., de 49-jarige Leuvense neurochirurge die eind juli haar 14-jarige dochter om het leven bracht, blijft nog minstens een maand langer in de cel. Dat heeft de Leuvense raadkamer vandaag beslist. Het zou D.'s bedoeling geweest zijn om ook aan haar eigen leven een einde te maken, maar dat zou mislukt zijn. Haar advocaat, meester Jef Vermassen heeft al aangekondigd dat hij beroep zou aantekenen tegen de beslissing van de raadkamer.

Het lichaam van de 14-jarige dochter werd op 26 juli rond 13.00 uur aangetroffen door de nieuwe vriend van Mehrnaz D. Die trof het meisje levenloos aan in de flat van de vrouw in de Vaartstraat en verwittigde meteen de hulpdiensten. Die konden alleen nog vaststellen dat het meisje overleden was. In de loop van de namiddag kon de politie haar moeder opsporen en oppakken aan de oprit van de E314 in Herent. De vrouw werd meegenomen voor verhoor en voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die plaatste haar onder aanhoudingsbevel en stelde haar in verdenking voor moord.

Enkele dagen later bekende Mehrnaz D. dat ze haar dochter had gedood. Volgens haar advocaat was de dochter zwaar ziek en waren zowel moeder als dochter depressief. De dochter streed al enkele jaren tegen kanker en bij haar was recent opnieuw een hersentumor vastgesteld. De moeder, een befaamde neurochrirurge, was bovendien verwikkeld in een vechtscheiding en zou grotendeels alleen hebben ingestaan voor de zorg voor haar dochter. Mehrnaz D. zou na de feiten een zelfmoordpoging ondernomen hebben die evenwel mislukt is.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Frank Boghe

    Dit monster best NIET vrijlaten

  • Frans Peeters

    Waarom beroep aan tekenen, die vrouw heeft een moord begaan op iemand die zich niet kon verdedigen en die ziek was. Dat kind had moederliefde nodig en geen brutale moord. Vermeden is niet veel beter an de daderes.